Badkamers in België

Badkamers

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in een woning. Het is waar de meeste mensen hun dag begint en eindigt.

Doorheen de jaren en na intensief gebruik kan een badruimte gebruikerssporen krijgen die ook een loodgieter niet meer kan oplossen. Een hoekje van de kastjes afgelopen door een van de kinderen of een onoplettendheid van jezelf, een defecte verwarming, een lekkende kraan, een toilet dat slecht doorspoelt, een vlek op de badrand die je met de beste wil niet meer schoon krijgt en een douche waar de muurtegels stilaan beginnen lossen zijn slechts enkele voorbeelden van slijtage die in de badkamer kan plaatsvinden.
 
Wanneer je merkt dat je sanitaire voorzieningen toch niet langer zijn wat je ervan verwacht, kan je een beroep doen op een sanitaire expert die je met een paar kliks op het Handelsgidsplatform terug kan vinden.

 

Nieuwbouw, renovatie of herinrichting?

Je hebt via een vastgoedkantoor een stuk bouwgrond gekocht, de bouwplannen zijn door een professioneel architect getekend en de aannemer is klaar met afwerking van de ruwbouw. Je weet in welke ruimte de badkamer en toiletten moeten komen, maar hebt nog geen concreet idee hoe je dit gaat laten bouwen? Kijk dan op Handelsgids voor een ruime selectie aan vakmannen zoals aannemers, loodgieters en verkopers van sanitaire voorzieningen.
 
Na enige tijd van intensief gebruik merk je dat je badkamer haar beste tijd gehad heeft. Er duiken overal mankementen op en je bent niet langer tevreden over de functionaliteit en het uitzicht van je badruimte. Je neemt een kijkje op Handelsgids, zoekt naar een betrouwbare aannemer of badkamerinrichter en gaat bij diverse toonzalen langs om te kijken en te vergelijken. Je maakt een keuze en voor je het weet, geniet je terug van je dagelijkse douches of baden.
 
Die oude badkamermeubels zijn dringend aan vervanging toe, denk je bijna dagelijks bij jezelf wanneer je je tanden gaat poetsen en je klaarmaakt om te vertrekken. De rest van de badkamer, zoals de badkamermuur, het bad, de douche en het toilet zijn nog in goede staat – te goed om al afscheid van te nemen of te vervangen. In dat geval kan het al volstaan om contact op te nemen met een handelaar die meubels maakt of aan maatwerk doet, zodat jullie samen kunnen overlopen wat je wensen en verwachtingen zijn. De oude meubels worden eruit gehaald en de nieuwe worden (op maat) geplaatst in harmonie met de vroegere inrichting.
 

Inspiratie nodig?

Nood aan inspiratie of badkamerideeën? Zoek via de website van Handelsgids naar wat je zoekt en vind voor uw klus professionele vakmannen in uw regio. Zo kunt u zichzelf verzekeren van een uitstekende service door iemand uit je eigen streek.