Ballonvaarten in België

Ballonvaarten

Als u geen hoogtevrees hebt en u wilt op een mooie zonnige dag uw streek eens vanuit een ander perspectief waarnemen, kunt u bij onze handelaars in ballonvaarten terecht om een adembenemende tocht doorheen het luchtruim te maken in een luchtballon.
 

Bij mooi weer

Voor een ballonvaart moeten de omstandigheden optimaal zijn, omdat er niet echt richting kan gegeven worden aan de ballon. De windrichting bepaald de uiteindelijke vaarroute, dus mag er niet te veel wind staan. Enkel de hoogte kan exact bepaald worden door het aanpassen van de heteluchtstroom die naar de luchtballon vloeit. Door middel van een vlam, die voortkomt uit een gasfles die bevestigd is aan de ballonmand, wordt de heteluchtballon gevuld met warme lucht. Omdat deze een kleinere densiteit heeft dan de lucht rondom de ballon en het fysische verschijnsel dat warme lucht steeds koudere lucht overstijgt, krijgt de ballon een lifteffect en kan deze opstijgen.
Bij voorkeur stijgen luchtballonnen steeds op vanop een open veld of vlakte met zo min mogelijk huizen, bomen of hoge obstakels in de buurt. Hierdoor kan er nergens tegenaan gebotst worden en wordt de veiligheid van de ballonvaarders optimaal gegarandeerd. Door jarenlange ervaring weten de ballonvaarders op Handelsgids perfect in te spelen op de windrichting. Met de juiste dosering aan warme luchttoevoer kan de kapitein van de vlucht precies bepalen waar en wanneer de ballon opnieuw moet neerstrijken.
 

Bij jou in de buurt

Een ritje in een luchtballon is nog altijd het leukst als je je eigen streek uit de lucht kan overschouwen vanuit de mand. Veel ballonvaarders geven je dan ook graag dicht bij je thuis het prachtige zicht dat je wenst te zien. Door in je buurt te zoeken naar een geschikte handelaar, kan je jezelf en/of je groep garanderen van een opstijgplaats bij jou in de buurt.
 

Alleen of in groep

Heb je altijd al in een luchtballon willen varen, maar niemand gevonden om dit mee te doen? Zou je graag in groep een ballonvaart maken, maar nog geen firma gevonden die je letterlijk in hogere sferen kan brengen? Dat kan allemaal! Contacteer vrijblijvend een van de handelaars op Handelsgids en bespreek met hen de mogelijkheden om u en/of uw groep mee te nemen in een grote ballonmand.
 

Als verrassing

Je wilt graag een vriend / vriendin verrassen met een origineel cadeau en tegelijk jezelf trakteren op een mooie ervaring? Je hebt reeds een verlovingsring, maar bent nog op zoek naar een originele manier om je geliefde ten huwelijk te vragen? Zoek niet verder: via Handelsgids kom je makkelijk in contact met ballonvaarders in uw buurt om een huwelijksaanzoek te doen dat niet snel vergeten zal worden!
 

Speciale pakketten

Om de ervaring van je ballonvaart nog unieker te maken, bieden veel ballonvaarders speciale pakketten aan. Zo wordt op de gekozen landingsplaats dikwijls een hapje en een drankje gepresenteerd, of kan je ervoor kiezen om op grote hoogte een lekker glaasje champagne te nuttigen in het gezelschap van je dierbaren.
 
Ben je geïnteresseerd om zelf eens op te stijgen en mee te vliegen met een heteluchtballon, maar krijg je graag meer informatie over de mogelijkheden? Laat je informeren en adviseren door de regionale handelaars in ballonvluchten bij jou in de buurt, die je makkelijk terugvindt via Handelsgids!