Boomkwekerijen in België

Boomkwekerijen

De tuin is een plaats waar mensen op een zonnig moment tot rust komen na een dag hard werken of tijdens vakantieperiodes, maar ook hetgeen dat mensen als eerste zien wanneer ze uw woning benaderen. Door een sfeervolle tuinaanleg, al dan niet met de hulp van een tuinarchitect of moderne tuinbouwmachines, maakt u van uw eigen buitenruimte een plaats waar je alleen, met vrienden of kennissen graag vertoeft.  Met een ijsje, een glaasje wijn, een lekkere cocktail, een frisse pint bier of een glaasje koele frisdrank is het tevens heerlijk ontspannen op uw terras in uw eigen achtertuin.
Om uw tuin nog mooier te maken dan hij momenteel al is, kunt u overwegen om een boom of meerdere bomen aan te planten. Zo creëert u meer diepgang en zorgt u voor een betere, natuurlijke irrigatie, aangezien bomen teren op regenwater. In sommige tuincentra kunt u inspiratie opdoen voor uw tuindecoratie of tuinonderhoud, maar het grootste aanbod om bomen aan te kopen vind je ongetwijfeld bij de boomkwekerijen in uw buurt!
 

Sierbomen

Sierbomen geven door hun uitstraling een nieuwe look aan uw tuin of buitenruimte. Door de juiste keuze van boomsoort kunt u uw eigen karakter kwijt in uw algemeen tuinuiterlijk. Hoewel het meerdere jaren in beslag neemt voor een boom een respectabele hoogte bereikt, is het alleszins het wachten waard. Denk maar aan een boom inplanten om een speciale gelegenheid te vieren, zoals een huwelijk of een geboorte. De diverse sierboomsoorten – bv. els, eik, linde, meidoorn, dennenboom, spar, treurwilg, plataan, taxus, populier of haag -  die u overweegt in te planten kunnen zorgen voor een gevarieerd beeld aan natuurpracht en u hoeft er slechts enkele meters uw eigen deur voor uit om ervan te genieten.
De boomkwekerijen in uw eigen regio op Handelsgids staat u graag bij om een keuze te maken uit hun grote aanbod aan beschikbare boomsoorten. Met vragen over onderhoud, het in- of aanplanten van bomen en struiken en het inrichten van uw tuin kunt u steeds bij hen terecht.
 

Fruitbomen en notenbomen of notelaars

Een fruitboom of notenboom is een echte aanwinst voor uw tuin. Het duurt na de aanplanting enkele jaren voor ze de juiste hoogte en dikte bereikt hebben om in hun bloeiperiode kwaliteitsvolle noten of fruit af te leveren, maar eenmaal ze oud genoeg zijn kunt u ieder jaar opnieuw genieten van een of meerdere lekkere fruitsoorten en notensoorten die u in uw eigen tuin geoogst hebt. Kinderen – en volwassenen – vinden het geweldig om in het oogstseizoen de tuin in te trekken en een hap te nemen van een verse boomvrucht. Denk maar aan een appelboom, perenboom, druivenstruik, bessenstruik, kriekenboom, kersenboom, hazelaar of walnotenboom.
Deze leveren in ons Belgische klimaat een uitstekende oogst op en zijn makkelijk te telen of te onderhouden.
 

Hagen

Wilt u graag een natuurlijke tuinafscherming om uw privacy beter te garanderen, als manier van inbraakpreventie of om als windbreker te dienen? Dan is een haag of sierhaag een uitstekende oplossing! Met een grote diversiteit aan textuur, hoogte en dikte zijn er tal van opties beschikbaar om u te verzekeren van de haag die het dichtst bij uw smaak of noden aanleunt.
 
Bekijk het aanbod aan boomkwekerijen op de Handelsgids-website en geef jezelf en je tuin het uitzicht en de uitstraling die je het meest aanspreekt!