Bierhandel in België

Bierhandel

België bierland, hoor je soms iemand zeggen. Dat klopt ook perfect, want nergens ter wereld is de biercultuur zo ingeburgerd als hier in ons kleine landje. Je hoeft er vaak niet ver voor te zoeken: zelfs in de kleinste gemeentes en gehuchten vind je tegenwoordig een bierbrouwerij terug. Steeds meer bierfanaten springen op de biermarkt met hun eigen gerstenat en maar al te vaak zijn hun bieren uniek op de markt. Veel cafés, restaurants en dancings gaan er prat op om speciale bieren op hun kaart te zetten om hun cliënteel te plezieren.
Maar je hoeft niet steeds de deur uit om te kunnen genieten van een origineel brouwsel: bij de diverse bierhandels in België is er voor iedere fijnproever wat wils.
 

Ruim assortiment aan bieren

Bij je lokale bierhandel vind je ongetwijfeld het bier waar je naar op zoek bent. Door jarenlange expertise en ervaring weet je lokale bierhandelaar perfect waar je naar op zoek bent op het gebied van smaakbeleving. Vaak zijn er in je regio ook bieren te krijgen die je op andere plaatsen niet kunt krijgen. Dit geeft een exclusieve toets aan het geheel en maakt dat je in iedere streek wel een andere biersoort kunt ontdekken.
Bierhandels zijn gespecialiseerd in het opzoeken, aankopen en verzamelen van al deze exclusieve bieren. Ga dus snel hun gamma ontdekken in hun winkel of op hun website. Je vindt al hun contactgegevens makkelijk terug via Handelsgids.be!
 

Ook wijnen, sterkedranken en frisdranken

Doordat de Belg getypeerd wordt als een Bourgondiër die graag geniet van alles wat lekker en goed is, springen de bierhuizen ook op de kar van de wijnen, sterkedranken en frisdranken. Hierdoor wordt een uitstap naar de bierhandel net zozeer een feest voor de wijn- of cocktailliefhebbers. Diverse soorten wijn, gin, rum, whisky, cognac, enz. kan je tevens in het assortiment terugvinden bij de meeste bierhandels.
Voor de liefhebbers van niet-alcoholische dranken is er dikwijls ook een brede waaier aan frisdranken, tonics en waters te verkrijgen.
 

Enkele biersoorten

De grote diversiteit aan brouwerijen en specialiteiten in België maakt dat er ook heel veel biersoorten gelanceerd worden.
De bekendste is ongetwijfeld de pils, een biersoort die zich kenmerkt door zijn goudkleurige textuur en zijn witte schuimkraag. Met een alcoholpercentage van minder dan 6% kan je er gemakkelijk een paar van drinken zonder je zorgen te moeten maken dat je te snel dronken wordt.
Een ander soort bier die bij ons vaak gedronken wordt, zijn de zogenaamde fruitbieren. Dit is bier dat gebaseerd is op gegist en gefermenteerd fruit en heeft dikwijls een zoete, fruitige afdronk. Door een laag alcoholpercentage zijn deze bieren perfect om op een zwoele zomerdag op een zonnig terras te consumeren.
De echte kenners doe je het meeste plezier met een stevige trappist. Een trappist kenmerkt zich doordat het gebrouwen wordt door paters in een abdij. Veel van deze bieren zijn donker van kleur en hebben een (redelijk) hoog alcoholgehalte, gemiddeld tussen de 8 en 14%. Hierdoor zijn ze vooral geschikt als degustatiebier, bijvoorbeeld bij een lekkere Franse of Nederlandse kaas.
 
Zijn uw smaakpapillen geprikkeld door het lezen over al dat lekkers? Zoek snel en makkelijk een lokale bierhandelaar in uw regio via Handelsgids en geniet van een vers gebrouwen glas bier, een heerlijke wijn of frisse cocktail.