Beenhouwerijen in België

Beenhouwerijen

Je komt net van bij de groentenboer en hebt een volle zak groentjes gekocht. Nu wil je nog wat gezelschap voor de groenten en aardappelen op je bord. Het voorverpakt vlees uit de supermarkt smaakt je minder dan een vers stuk vlees, dus je gaat op zoek naar een lokale beenhouwer bij jou in de buurt.
Dan is Handelsgids een uitstekende partner om je hierin bij te staan! Met tal van geregistreerde beenhouwerijen helpen wij je graag op weg om van je maaltijd, of dat nu brood of een warm gerecht is, een geslaagd bord te maken.
 

Soorten vlees

Bij de lokale beenhouwerijen bij jou in de buurt kan je terecht voor diverse soorten vlees. Denk maar aan steak, worst, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees, gehakt, kip of kipfilet, om maar enkele voorbeelden te noemen.
De vleessoorten in het gamma van je lokale beenhouwer zijn steeds met liefde bereid en zo vers mogelijk gepresenteerd, van het slachthuis naar je bord op enkele dagen. Op die manier staat de beenhouwerij garant voor kwaliteit en smaak.
 

Charcuterie

Voor allerhande toespijzen en charcuterie voor bij de boterham, tussen een stokbrood, sandwich of pistolet, kan je steeds een beroep doen op het vakmanschap van de slager. Diverse soorten slaatjes (zoals vleessla, krabsla, americain préparé, kipsla, kip-curry, groentesalade, garnaalsla, vissalade, eiersalade, pitasalade, smossalade, …) of lekker beleg (hesp, boterhamworst of hespenworst, kippenwit, luikse of witte pensen, paté, salami, …).
 

Barbecue

Het zonnetje komt tevoorschijn en vanuit menig tuin en stadspark zie je de wolkjes rook al opstijgen. Enige tijd later komt er een heerlijke geur met de wind meegewaaid en je begint al te watertanden bij het idee. Het is overduidelijk barbecuetijd!
Daar spelen de beenhouwerijen natuurlijk gretig en graag op in: met tal van promoties en acties op verschillende vleeswaren zorgen zij er mee voor dat je op je grill enkel de beste kwaliteit aan vlees bakt. Door je vlees bij de beenhouwer om de hoek te kopen steun je niet enkel je lokale economie, je gaat tevens ook frequenter een complimentje krijgen van je gasten over de versheid, de uitstekende smaak en handbereide marinades die je bij een normale supermarkt dikwijls niet vindt.
Vaak worden in het hoogseizoen van barbecue ook zogenaamde barbecueschotels aangeboden: een handgeselecteerd, gemixt assortiment van de lekkerste vleesjes, mooi gepresenteerd op een schotel.
 

Fondue en gourmet

Doorheen het jaar kom je ze af en toe ook nog wel tegen bij speciale gelegenheden, maar tijdens de feestdagen staan fondue en gourmet met stip op nummer 1 van favoriete maaltijden bij de Belgen. Het is dan ook een van de drukste periodes voor slagers en beenhouwers. Het is voor de beenhouwers een uitstekende gelegenheid om hun presenteerkunsten te demonstreren. De klassieke fondue- en gourmetschotels worden extra mooi gegarneerd en op maat van de klanten afgestemd, met de vleessoort die de klant wenst en voor het aantal personen dat naar het kerst- of nieuwjaarsfeest komt. Dikwijls moet je enige tijd vooraf bestellen, zodat de slager je een tijdige bediening kan garanderen.
 
Bent u op zoek naar een slagerij of beenhouwer bij jou in de buurt? De beste plek om snel en efficiënt te zoeken is ongetwijfeld Handelsgids!