Brasseries in België

Brasseries

Je kan in een brasserie terecht voor zowel een heerlijke maaltijd als een lekker drankje. Vaak heeft een brasserie op zonnige dagen een terras waar je in alle rust in het zonnetje kunt ontspannen bij een frisse pint of een glaasje wijn. De maaltijden die er geserveerd worden zijn bovendien erg smakelijk en iedere brasserie heeft een andere kaart met verschillende gerechtjes.
 

Uit eten gaan

Je hebt ze ongetwijfeld ook: van die dagen dat je absoluut geen zin hebt om te koken en je wel eens iets meer wilt dan een afhaalmaaltijd. Een pak friet van de frituur, een bakje rijst van bij de Chinees, een pita in je lokale kebabzaakhet mag deze keer wel eens wat meer zijn. Een restaurant is net iets te veel van het goeie en een bistro net dat ietsje te weinig. Dan is een brasserie een uitstekend alternatief om je middag of avond te spenderen.

Alleen, met z’n tweetjes of met vrienden of familie: in een brasserie wordt je vast en zeker in de watten gelegd. Met zowel klassieke als typische streekgerechten is een brasserie een plaats waar je keuze hebt uit een ruime menukaart, waarbij je zowel losse gerechten als hele menu’s kunt bestellen. Voor je aan je maaltijd begint kan je in veel brasseries een heerlijke aperitief bestellen, opgevolgd door je hoofdmaaltijd en voor de zoetebekken onder ons een lekker dessertje als afsluiter. Het enige wat je hoeft te doen is je voeten onder tafel te schuiven en je te laten bedienen met een gerecht/drankje naar keuze.
Bezoek snel een brasserie in jouw buurt en ontdek het lekkers dat hun menukaart te bieden heeft. Via het zoekportaal van Handelsgids kom je snel en makkelijk de leukste brasserie-adresjes in jouw regio
 

Lekkere drankjes

Naast lekker eten kan je in een brasserie ook proeven van een divers assortiment aan speciale bieren, wijnen en cocktails. Een frisse pint, of toch liever een speciaalbier? Een lekkere rode of witte wijn degusteren? Of meer fan van een lekkere exotische cocktail, zoals een mojito, gin-tonic, caipirinha of Bacardi-cola? De drankenkaart van de gemiddelde brasserie biedt voor ieder wat wils en heeft z’n eigen specialiteiten.
Ga op verkenning via Handelsgids en ontdek de heerlijkste maaltijden en dranken op enkele kilometer van je woonplaats!
 

A la carte of een menu

De keuze van maaltijd laat een brasserie steeds over aan de klant. Er staan dikwijls een hele resem aan keuzemenu’s op de kaart – al dan niet vergezeld van een passende drank of wijn – waarbij een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in de prijs inbegrepen zijn.
Voor de mensen die graag zelf kiezen welk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert ze voorgeschoteld gaan krijgen is er vrijwel altijd de optie om gerechten à la carte te bestellen. Door een grote keuze aan maaltijden te serveren bieden de meeste brasserieën hun klanten de mogelijkheid om te eten wat ze zelf verkiezen.
 
Wil jij ook graag alleen of in gezelschap uit eten, maar heb je nog geen adresje op het oog? Via het zoekplatform van Handelsgids krijg je in enkele muisclicks toegang tot de lekkerste adresjes bij jou in de buurt!