Bistro in België

Bistro

Het woord bistro is afkomstig van het Franse "bistrot", wat zoveel betekent als “klein restaurant”. Er wordt soms ook naar verwezen als een eetcafé of taverne. In deze eetgelegenheden kun je terecht voor allerhande kleine of grote maaltijden, maar ook voor allerlei snacks en lekkere drankjes.
 

Ideaal om te lunchen

Als je net je middagpauze hebt ingezet en je hebt voor jezelf geen lunch voorzien, is het doorgaans aangewezen om in een nabijgelegen zaak je middagmaal te gaan nuttigen of halen. Een restaurantbezoek op het middaguur is misschien te veel van het goede, aangezien je ’s avonds nog een warme maaltijd op de planning hebt staan.
Daar spelen de bistro’s in jouw regio keurig op in. Ze voorzien tijdens de middaguren allerlei kleine (of grote) gerechten, zowel warm als koud geserveerd. Door een snelle bediening en een vlotte bereiding van je lunch verlies je zo min mogelijk tijd en kan je in alle rust je middagmaal nuttigen.
Ook naast het werk, tijdens je vrije dagen of periodes, kan je er zowel alleen als in gezelschap terecht voor een lekkere snack. Denk maar aan een heerlijke spaghetti voor de kindjes, een croque monsieur voor meneer of een croque madame voor mevrouw.
 

Snelle hap of uitgebreid dineren

Doorheen de openingsuren van een bistro kan je er een bezoekje brengen voor een snelle hap, zoals een hapjesassortiment, diverse soorten croques, spaghetti, soep, broodjes en zoveel meer.
Als je het iets uitgebreider zoekt, voorziet een typische bistro ook in uw behoeftes. Zo kunt u er dikwijls zowel lunchen als dineren, met een keuze uit een waaier aan gerechten. Bent u meer voor de klassieke keuken, of mag het iets uitgebreider zijn? Aan al uw wensen kan worden voldaan.
Wanneer u op zoek bent naar een gezellige plaats om te lunchen of graag eens uiteten gaat met uw gezin, geliefde of vrienden, kunt u via de pagina van Handelsgids snel en makkelijk een geopende bistro in uw buurt terugvinden.
 

Smakelijke gerechten en verfrissende dranken

Dat een bistro doorgaans een gezellige plaats is om je maaltijd te nuttigen, dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Met smakelijke gerechten op de kaart is er voor ieder wat wils. Bij die gerechten hoort natuurlijk ook een lekker drankje en dat weten de eigenaars maar al te goed. Dat wordt bij veel handelaars in de kijker gezet door aangepaste dranken te serveren bij de diverse maaltijdopties. Een lekkere huiswijn, een frisse, zelfgemaakte ice tea of een heerlijke whisky als degustief – je kiest zelf wat je voorkeur geniet en de bediening doet de rest.
 

Relaxen in een ontspannen sfeer

Als je jezelf graag in de watten laat leggen en voor een keer eens geen rekening wilt houden met een opstapelende afwas in je keuken, is een bistro de beste plaats om iets lekkers te gaan eten. Je komt de zaak binnen, schuift je voeten onder tafel en laat je bedienen door een team van enthousiaste medewerkers. Achteraf nuttig je nog een heerlijk kopje koffie en/of dessertje van op de kaart en keert tevreden huiswaarts.
 
Wilt u ook graag kennismaken met een van de leuke bistro-adresjes in uw buurt? Aarzel dan niet om ze te ontdekken via de Handelsgids-pagina, de kortste en makkelijkste weg naar een lekkere maaltijd!