Eethuizen in België

Elk van ons houdt van een lekkere maaltijd, die met zorg en liefde bereid is. Vooral als we het niet zelf moeten klaarmaken. Het ligt in onze nieuwsgierige aard om graag nieuwe dingen te ontdekken, te proeven en te vergelijken. Op culinair gebied kan je op ontdekking gaan in een eethuis, waar de uitbaters zich dikwijls niet enkel beperken tot de Belgische-Franse keuken. Denk maar aan een Italiaans, Spaans, Mediterraans, Grieks, Indisch, Turks, Egyptisch, Mexicaans of Marokkaans eethuis waar je de lokale keuken van dat land kunt uittesten.

Je kan er ’s middags aanschuiven voor een lunch, ’s avonds voor een diner of doorheen de dag voor een dagschotel, snack of tussendoortje, vergezeld van een drankje naar eigen keuze. Sommige eethuizen bieden ook de optie afhaling aan, zodat u na afhalen gezellig thuis kunt genieten van uw geselecteerde maaltijden.

 

Lunchen, dineren of een dagschotel

’s Middags en ’s avonds zijn piekmomenten bij iedere horecazaak. Mensen krijgen honger en een gezellige drukte maakt zich doorgaans op die momenten meester van de eetgelegenheden zoals tavernes, bistro’s, eetcafés, restaurants en brasseries. Een lunch of een diner is dan ook voor velen dé hoofdmaaltijd van de dag. Een eethuis speelt hier gretig op in door snelle, kwaliteitsvolle gerechten te serveren die de klanten wel weten te bekoren.

De personen bij wie het aan tijd ontbreekt om uitgebreid te lunchen of dineren, kunnen er ook terecht voor simpele gerechtjes, snacks of tussendoortjes. Het is bij eethuizen vaak ook mogelijk om een dagmenu of dagschotel te bestellen. De gerechten in deze formule verschillen, zoals de naam al zegt, van dag tot dag. Op die manier proberen deze eetgelegenheden hun trouwe klanten in de watten te leggen en nieuwe klanten kennis te laten maken met de verschillende gerechten op hun menukaart.

 

Frisdranken, aperitieven, wijn en bier

Een smakelijke maaltijd is niet compleet zonder een lekker drankje erbij. Afhankelijk van het soort keuken dat er geserveerd wordt, bieden eethuizen passende dranken aan bij hun gerechten. Frisdrank of een biertje kan je overal bestellen, maar bepaalde wijnen en aperitieven zijn streekgebonden aan de lokale cuisine. Zo zal je in een Italiaans eethuis bijna altijd Italiaanse wijnen op de kaart terugvinden en bij een Spanjaard in de zomerperiode een lekkere sangria kunnen drinken als aperitief.

 

Afhalen mogelijk

Om al hun klanten te kunnen voorzien van de meest smaakvolle maaltijden, is er dikwijls de mogelijkheid om gerechten af te halen om bij je thuis op te eten. Denk maar aan een Turks eethuis waar je een pita of kebab kunt afhalen, of een Mexicaans eethuis waar je taco’s of tortilla’s mee naar huis kunt nemen.
 
Als je dorst of honger hebt en je weet niet goed waar naartoe om hem te stillen, is de beste plaats om je zoektocht te starten op Handelsgids. Op het online zoekplatform kun je de beschikbare eetgelegenheden in je buurt terugvinden, samen met hun openingsuren. Zo zal je niet snel onnodige verplaatsingen doen om uiteindelijk voor een gesloten deur te staan.

De snelste en makkelijkste manier om een eethuis in je buurt of je volgende maaltijd te vinden, is via Handelsgids!