Eetcafé in België

Eetcafés onderscheiden zich van andere horecazaken door een gezellige atmosfeer in een sfeervolle omgeving. Dikwijls zijn ze dan ook wat kleiner dan een klassiek restaurant, taverne of brasserie. In een eetcafé kan je terecht voor allerhande dranken zoals frisdrank, fruitsappen, wijnen, bieren en andere alcoholische dranken. Je kan er naast iets drinken ook iets eten van op de menukaart. Voor zowel snacks als complete gerechten, een lunch of diner, kan je er alleen of in gezelschap aanschuiven aan een tafel en je laten bedienen met een gerecht en drank naar keuze.
 

Iets gaan drinken

Uiteraard is drank in een café erg belangrijk. De meeste eetcafés verwennen hun klanten dan ook met een ruimere drankenkaart dan andere eetgelegenheden, waaruit je naar hartenlust kan bestellen en degusteren. Wanneer je zin hebt in een frisse pint bier, een glaasje frisdrank, een lekkere cocktail, een heerlijk kopje koffie of thee, is een eetcafé dé plaats waar je moet zijn.

Doordat ze zo’n ruime drankenkaart hebben, kan je bij veel eetcafés tal van nieuwigheden ontdekken. De fans van verschillende biersoorten worden op hun wenken bediend door het grote aanbod aan diverse bieren, gaande van pils tot trappist. Soms vind je in een eetcafé ook een wijnkaart of cocktailkaart met een selectie aan wijn en cocktails om uit te kiezen.

Dorst? Bekijk snel de Handelsgids-pagina en ontdek de diverse eetcafés in jouw regio.


Uit eten gaan

Het feit dat je er ook een gerecht kunt eten, is een grote troef voor de meeste bistro’s. Wanneer je naast dorst ook honger hebt, hoef je niet meer te verhuizen naar een andere zaak. In een standaard eetcafé zijn er verschillende gerechten om uit te kiezen, zowel om te lunchen als te dineren, maar ook gewoon als snack of tussendoortje. De kaart is dikwijls iets minder uitgebreid dan die van een restaurant of brasserie, maar dat maakt de grote diversiteit aan dranken zeker goed.

Eetcafés serveren doorgaans traditionele gerechtjes zoals pasta’s, croques, soepen, stoofvlees, vol-au-vent en diverse andere vlees- en visgerechten. Voor iedere smaak is er wel een gerechtje beschikbaar op de menukaart.

Honger? Op de website van Handelsgids vind je snel en makkelijk een eetcafé bij jou in de buurt!


Gezellige sfeer

Doordat de klemtoon bij deze handelszaken eerder op gezelligheid en sfeer ligt, krijg je een ongedwongen kader waar ruimte is voor een praatje. Je kan zelf kiezen of je er gewoon een pintje bier/frisdrank wilt nuttigen of een uitgebreide maaltijd wilt consumeren.

Niet iedereen die er binnenkomt hoeft iets te eten, waardoor het cliënteel een mengelmoes is van mensen die er enerzijds iets komen drinken en anderzijds iets komen eten. Dit creëert een ongedwongen sfeer van folklore onder de klanten, wat de klanten dan weer ruimte geeft om een babbeltje te slaan met elkaar.

Als je honger of dorst hebt en je bent op zoek naar een leuke, toffe eetgelegenheid om je behoeftes in te vullen, is een eetcafé in eigen streek de aangewezen locatie om te bezoeken. Je ontdekt ze gemakkelijk en vlot op het zoekplatform van Handelsgids!