Carwash in België

Carwash

Iedere wagen heeft op z’n tijd eens nood aan een grondige poetsbeurt. Tijdens de zomer kan je auto er wat minder glanzend gaan uitzien door al het fijne stof en opvliegend zand dat in het rond waait. Dit hecht zich aan je lak en zorgt ervoor dat de kleur van je wagen er doffer gaat uitzien. Een overvliegende vogel kan het ook op je voertuig gemunt hebben door zich tijdens zijn vlucht te ontlasten op je rijmiddel. Dit kan, in combinatie met de hete zon, invreten op je lak en ronde cirkels nalaten die je er maar moeilijk of bij te lang wachten helemaal niet meer afkrijgt.
 
Ook in de winter is het uitkijken geblazen. Veel regen zorgt voor modderplassen langs de kant van de weg. Deze kunnen je kraaknette voertuig in een korte tijd weer vuil maken. Het strooizout dat de strooidiensten gebruiken vreet trouwens ook in op je velgen, het onderstel van je wagen en de daar gelegen onderdelen.
 
Daarom doe je er goed aan om een periodieke reinigingsbeurt van je wagen in te lassen. Aangeraden wordt om minstens 1x per maand je wagen langs de buitenkant grondig te kuisen of te laten poetsen. Deze poetsbeurt kan je zelf uitvoeren, maar de meest snelle en efficiënte manier is om langs te gaan bij een carwash in je buurt. Deze carwashes vind je snel en makkelijk terug op het zoekplatform van Handelsgids.
 

Reiniging van de buitenkant of exterieur

Een auto die niet frequent gereinigd of gepoetst wordt ziet er al snel een stuk vuiler uit dan zijn soortgenoten die voor of achter hem rijden op straat. Bovendien zegt een propere wagen veel over de persoon die ermee rijdt. Als het voertuig niet dikwijls genoeg gepoetst wordt, gaat de auto eveneens sneller gebruikssporen en roest ontwikkelen. Het is daarom aangeraden om je wagen toch minstens eenmaal per maand te poetsen of laten onderhouden aan de buitenkant. Zo merk je eventuele krassen, blutsen of deuken visueel sneller op en kan hier tijdig op ingespeeld worden.
 

Reiniging van de binnenkant of interieur

Het interieur van je wagen is de plaats waar jijzelf, familie of vrienden plaatsnemen. Het spreekt dus voor zich dat een goede basis qua orde en netheid aangenamer is voor jezelf en de mensen die je vervoert. Een paar keer per jaar je zetels stofzuigen, je vloermatjes van het stof en vuil ontdoen en je dashboard reinigen met een droge stofabsorberende spons is al een goed begin voor een goede, degelijke interieurreiniging.
 

Carwash

Sommige van deze taken zijn redelijk tijdsintensief en nemen een paar uur van je vrije tijd in beslag. Zelf de stofzuiger in gang steken, de sponsen klaarleggen, je emmers vullen met water en zeepsop, de tuinslang van de haspel naar je voertuig slepen en de hogedrukreiniger aansluiten zijn de standaard voorbereidingswerken voor een grondige poetsbeurt. Dat op zich klinkt al vermoeiend, maar geen paniek: je kan dit klusje perfect uitspenderen!
 
Wil je graag een wagen die er terug als nieuw uitziet, maar waar je zelf niet al teveel tijd of energie hoeft in te steken? Je kan jezelf een pak tijd en moeite besparen door je voertuig naar een carwash bij jou in de buurt te rijden en hem daar te poetsen of te laten poetsen. Je vindt een mooi overzicht van de carwashes in jouw regio op het zoekplatform van Handelsgids.