Dagbladhandel in België

Dagbladhandel

Elk dorp en iedere stad of gemeente heeft wel een dagbladhandel die een ruime selectie aan lectuur in de aanbieding heeft. U kunt er doorgaans een heleboel tijdschriften, magazines en kranten terugvinden om op een ontspannen manier uw portie leesvoer te nuttigen. Veel van deze dagbladhandels zijn ook officiële verkooppunten van kansspelen: u kan er dus langsgaan om mee te spelen met loterijen zoals de Lotto en Euromillions, maar u kunt er tevens allerlei krasbiljetten aankopen om kans te maken op mooie bedragen.
Doorgaans kunnen rokers er ook terecht voor hun dagelijkse dosis nicotine in de vorm van sigaretten, sigaren of tabak.
 

Tijdschriften en magazines

Bij de handelaars vertegenwoordigd op Handelsgids kunt u snel en makkelijk uw favoriete tijdschriften en magazines terugvinden. Deze verschijnen normaal gezien wekelijks tot maandelijks op een bepaalde weekdag. Op deze dag kunt u dus uw lokale dagbladhandel bezoeken om de laatste nieuwe editie van uw favoriete leesmateriaal aan te kopen.
 
Je hebt ze in alle groottes en ze verhalen over tal van onderwerpen die je mogelijk wel zouden kunnen aanspreken. Zo kan je je verdiepen in vakliteratuur over bepaalde onderwerpen die nauw aansluiten bij je interesses. Denk maar aan National Geographic Magazine, een magazine dat gaat over de natuur in al zijn facetten. Met mooie foto’s en informatieve teksten brengen zij de lezer iets bij over bepaalde diersoorten of plantensoorten.

Je hebt ook tijdschriften die aan onderzoeksjournalistiek doen en op zoek gaan naar de essentie van tal van zaken, zoals Humo. Hier verschijnen iedere week interviews in met mensen die kennis van zaken hebben over bepaalde onderwerpen. Meestal zijn de interviews boeiend en nodigen zij uit tot het stellen van vragen.

Een derde categorie zijn de zogenaamde “roddelbladen” of “roddelboekjes”. Hier in België kennen we hen vooral door boekjes als “Dag Allemaal” of “Story”. Zij bieden geen intellectuele diepgang, maar gaan enkel op zoek naar sensatie en entertainment. Als je meer wil weten over de laatste nieuwe roddels in BV-land of je wilt verdiepen in welke beroemdheden op zaterdagavond hun wasmachine uitladen, kan je je hierop beroepen. Ze spelen in op de nieuwsgierigheid van de mensen, wellicht de hoofdreden waarom ze nog steeds populair zijn.
 

Kranten en dagbladen

Kranten zijn een van de meest dynamische vormen van lectuur die er bestaan. ’s Avonds om 22u moet de laatste hand gelegd zijn aan de editie van de dag erna. De voorpagina en de daarop volgende pagina’s bestaat meestal uit het belangrijkste nieuws van de dag. Vervolgens vind je er ook een sportsectie in terug, waar de sportieve prestaties van nationale en regionale atleten wat extra aandacht krijgen.
 
Naast lezers en abonnees vloeit een deel van de inkomsten van een krant voort uit advertenties, zowel van particulieren die bv. hun auto verkopen als bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel. Aan het einde van iedere krant is tevens ook ruimte gelaten voor ontspanning in de vorm van een stripverhaal of cartoon.
 
Ben jij ook op zoek naar een tijdschrift, krant of magazine dat jou op het lijf geschreven is? Ga dan zeker eens langs bij een dagbladhandel in jouw buurt! Deze vind je het snelst en makkelijkst terug via Handelsgids.