Dakwerken in België

Dakwerken

Op iedere woning hoort een kwaliteitsvol dak te liggen dat de woonst beschermt tegen invloeden van buitenaf. Een goede dakwerker onder de arm nemen die perfect weet wat uw woning nodig heeft, speelt hier een grote rol bij. Of u nu aan het bouwen bent, een renovatie aan het uitvoeren bent of een bestaand dak wil isoleren: de dakwerkers op Handelsgids staan voor je klaar om je bij te staan bij het uitvoeren van deze lastige klus! Contacteer vandaag nog een ervaren vakman bij jou in de buurt en geef het dak van je woning de kwaliteit die het nodig heeft!
 

Bouwen

Als je een stuk bouwgrond gekocht hebt, is de eerste stap om een goede architect in te huren om samen met je te bekijken wat er mogelijk is. Als de plannen getekend zijn en ze krijgen groen licht van de gemeente, is het aangewezen om een betrouwbare aannemer aan te stellen om de planning zo goed mogelijk op te volgen. Deze gaat samen met jou de bouwplannen nog een laatste keer doornemen en je woning zo goed als afwerken. Met een team van metsers, loodgieters, elektriciens en grondwerkers in zijn kielzog start hij aan de bouw van je woning.
 
Wanneer de buitenmuren volledig opgebouwd zijn en de fundamenten van het huis er staan, dient er een dakwerker aan te pas te komen om het geheel waterdicht te maken en met de juiste materialen te isoleren. Dikwijls kent de aannemer wel enkele betrouwbare dakwerkers, maar wanneer dit niet zo is moet je toch nog zelf op zoek gaan naar een vakman in je buurt die kwaliteit kan afleveren. De snelste manier om op zoek te gaan naar een dakwerker is via het Handelsgids-portaal: je vindt hier snel en makkelijk een selectie van vakmannen die je dak op een efficiënte manier komen plaatsen.
 

Renoveren

Bij de aankoop van een oude woning weet je al gelijk dat het dak wellicht niet meer is wat het ooit geweest is. Jaren van regen, sneeuw, hagel, wind en vlakke zon maken dat het dak niet langer in uitstekende staat verkeert. Als je op een bepaald moment merkt dat het ergens binnen regent of dat er bepaalde stukken van het dak in slechte staat zijn, kan je best een beroep doen op een professional die weet hoe hij deze klus op een vlotte wijze kan klaren.
 

Isoleren

Een goede isolatie is cruciaal bij de aanleg of renovatie van een dak. Het maakt het verschil tussen een hoge en een lage energiefactuur of het comfort van een warme woning in de winter en een koele woning in de zomer. Zeker bij de aankoop van oudere woningen dient de dakisolatie eens nader bekeken te worden, om de simpele reden dat er vroeger niet vaak geïsoleerd werd. De isolatiewerken die wel uitgevoerd werden, zijn dikwijls van onvoldoende kwaliteit om te kunnen spreken van een lange levensduur.
 
Je huis deftig isoleren biedt dus enkel maar voordelen. Je krijgt vaak ook premies van de overheid om je woning te voorzien van goede isolatie.
 
Twijfel dus niet om je woning de isolatie te geven die ze verdient en contacteer een van de ervaren dakwerkers op Handelsgids om deze werken te komen uitvoeren!