delicatessen in België

Delicatessen

In onze contreien is gastronomie erg belangrijk. We houden van een uitgebreide maaltijd met alles erop en eraan. Hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en als het nog kan een dessertje is zowat ons beeld van eens lekker te eten. Bij het aperitieven toosten we met een lekkere cava, champagne of cocktail en een maaltijd zonder een glas wijn, bier of gewoon water of frisdrank is niet compleet, dus dat kopen we er maar al te graag bij.

Maar lekker eten en drinken zelf klaarmaken brengt vaak veel voorbereidingswerk en een hoop opkuiswerk met zich mee. Allereerst moet je zelf je menu gaan opstellen, dan ga je winkelen in de supermarkt voor ingrediënten, om vervolgens een hele poos in de keuken te staan. Wanneer je gezin of je gasten aan tafel schuiven voor een uitgebreide maaltijd, is er vaak al een halve of hele dag werk achter de rug voor de kok van dienst.

Je kan jezelf enigszins wat last van de schouders halen door bij jou in de buurt op zoek te gaan naar een handelaar die gespecialiseerd is in delicatessen. Hier kan je een overgroot deel van je ingrediënten terugvinden en al een paar items aankopen die reeds klaargemaakt zijn. Deze vind je het snelst en makkelijkst via het zoekportaal op Handelsgids!

 

Ingrediënten

Vaak wil je uitblinken wanneer je dan toch beslist hebt om eens uitgebreid te koken. Of je nu gasten op bezoek hebt of jezelf eens in de watten wilt leggen, als je graag lekker eet steek je er uiteindelijk evenveel tijd en moeite in. Een lekker gerecht begint steevast met de juiste ingrediënten. Wanneer je enkele delicatessen wilt serveren, zal je merken dat je dikwijls nog op zoek dient te gaan naar een handelaar waar ze deze verkopen. Denk maar aan kreeft, oesters, kaviaar, truffels, tapasborden, speciale kaasschotels, gerijpte steak, unieke streekgerechten, vis- en vleessoorten, enz.
 
Deze vind je niet zomaar overal, dus is het handig om exact te weten waar je terecht kunt om je aankopen succesvol te voltooien. Bij Handelsgids hebben we een handige oplijsting van de delicatessezaken die in je buurt gelegen zijn. Je kan er langsgaan met een boodschappenlijstje of je er laten inspireren door het aanbod aan delicatessen.
 

Bereide maaltijden

Het minste werk steek je uiteraard in reeds bereide maaltijden. Op die manier kan je een hele maaltijd organiseren zonder zelf al teveel bezig te moeten zijn in de keuken, en dus meer tijd door te brengen met je gasten. Het kan tevens een mooie aanvulling zijn op het gerecht dat je zelf maakt. Wanneer je de aperitiefhapjes, je voorgerecht en dessert niet meer zelf hoeft te bereiden, kan je je volledig focussen op het hoofdgerecht dat je wilt serveren. Of als je bepaalde sauzen of garnituren al in huis hebt en enkel nog moet opwarmen, bespaart dat je weer een hoop vuile potten en pannen en heb je achteraf minder afwas.
 
Het loont dus de moeite om eens een bezoekje te brengen aan je lokale delicatessenzaak. Je begint je zoektocht hiernaar het best via Handelsgids!