Dierenbenodigdheden in België

Dierenbenodigdheden

Je huisdier is je beste vriend, zegt men altijd. En vrienden moet je onderhouden. Wanneer je een dier in huis haalt, komt er meer bij kijken dan alleen de aankoop van je nieuwe huisgenoot. Dikwijls heb je nog extra materiaal en gerief nodig om hem/haar een comfortabele nieuwe thuis te geven.
Je dierbenodigdheden koop je het best aan in een dierenspeciaalzaak die gespecialiseerd is in allerlei dierenproducten voor verzorging, dierenvoeding en dierenaccessoires. De handelaars waarbij je in je buurt terecht kunt, kan je makkelijk en snel terugvinden via het Handelsgidsplatform - dé beste plek om je zoektocht te starten.
 

Dierenvoeding

Een dier moet net als een mens de juiste voeding binnenkrijgen om in optimale vorm te verkeren, of het nu om een vis of een paard gaat. Het aspect dierenvoeding is een van de belangrijkste zaken om een gezond huisdier groot te brengen en te onderhouden. Een hond en kat onderhoud je het best met droge voedingbrokken of korrels – of natte voedingblikvoeding met vlees. Een paard, geit of schaap is dan weer het meest gesteld met een lekkere portie hooi of haver, en knaagdieren en kippen breng je op een correcte manier groot met graantjes en noten.
 
Eenmaal je een dier in huis hebt, wil je het natuurlijk zo veel mogelijk verwennen met extra’s en cadeautjes. Door geregeld een snoepje te geven, wordt de band tussen eigenaar en huisdier hechter. Hondeneigenaars gebruiken ook zogenaamde trainingssnoepjes om hun viervoeter nieuwe trucjes en kunstjes aan te leren door hen hiermee te belonen.
 
Het komt er uiteindelijk op neer dat een goede basiskennis over de juiste voeding voor je kompaan essentieel is voor diens positieve ontwikkeling. Laat niets aan het toeval over en informeer je bij een van de gespecialiseerde handelaars op de Handelsgids-website!
 

Verzorging van / voor dieren

Naast het juiste voedsel is de algemene verzorging prioriteit nummer twee. Een dier is geen mens en heeft dus andere behoeftes op het gebied van onderhoud. Bij sommige dieren moeten af en toe de nagels geknipt worden en de vacht geknipt in een hondenkapsalon of gekamd, dieren met hoeven hebben dan weer nood aan een occasioneel onderhoud van hun hoeven door een dierenarts of hoefsmid.
 
De kleinere huisdiertjes zoals konijnen, muisjes, tamme ratjes, chinchilla’s, hamsters en cavia’s zijn gebaat met een zachtere ondergrond in hun kooi, preferabel een laagje stro of een ander droog materiaal. Dit gebruiken zij om hun nesten te bouwen en voor zichzelf een veilige omgeving te creëren.
 

Dierenaccessoires

In de dierenwinkels op Handelsgids vind je steeds de juiste accessoires voor je huisdier. Voor honden vind je er halsbanden, leibanden, voederbakken, speeltjes, afspanningen en hondenhokken terug - voor katten kan je er krabpalen, kattenbelletjes, kattenbakken en kattenspeelgoed aankopen. Wanneer je knaagdieren houdt, is een goede kooi van groot belang als je niet wilt dat ze op een dag ontsnappen.
 
Net een dier gekocht en wil je graag een goede start maken met je nieuwe huisgenoot? Heb je nog vragen over de verzorging of voeding van je favoriete gezelschapsdier? Ga eens langs bij een van de handelaars op het Handelsgids-platform en laat je vakkundig bijstaan in het selecteren van je aankopen!