Diëtisten in België

Diëtisten

Een groot stuk taart, een portie frietjes van de frituur, een fles gesuikerde frisdrank bij het avondeten, een gastronomisch diner in een restaurant, …. Allemaal laten we ons van tijd tot tijd verleiden tot deze lekkere dingen, maar we weten goed genoeg dat ze eigenlijk ongezond zijn.

Het is dan ook geen verrassing: een groot deel van de Belgische bevolking is te zwaar en sleurt enkele overtollige kilootjes met zich mee. Hoewel sommigen zelf een inspanning leveren om hun overgewicht aan te pakken, hebben anderen dan weer nood aan wat extra motivatie en begeleiding om hun ideale gewicht opnieuw te bereiken. Hier is de assistentie van een diëtist of diëtiste een handige hulp om je streefgewicht te helpen realiseren.

De diëtisten in uw buurt kunnen voor u een voedingsschema op maat gaan opstellen, rekening houdend met uw eigen voedingspatroon en de calorieën die u normaal opneemt. Contacteer een van deze voedingsexperts via het Handelsgidsplatform, uw ideale start voor een vlotte en korte zoektocht.
 

Overgewicht

Voor velen een gekende ergernis: je trekt je kleerkast open, neemt een van je favoriete kledingstukken eruit en probeert om het aan te trekken, maar het is te klein geworden. Het is dan ook al enige tijd geleden dat u uw fitnessabonnement nog gebruikt hebt, een blokje rond hebt gelopen of een gezonde maaltijd hebt genuttigd. Ter bevestiging trek je naar de weegschaal en die liegt niet: je bent enkele kilo’s bijgekomen.

Dit kan aan vele factoren te wijten zijn: geen tijd door een te druk bestaan, een genetische aanleg om snel te verdikken, een traag metabolisme, veel calorierijke voeding, te weinig beweging, … De oorzaak vaststellen is dus een logische eerste stap naar het oplossen van het probleem.

Hierbij is de hulp van een diëtist inroepen geen overbodige luxe. Zij kunnen immers achterhalen waar het probleem begint en je raad en advies gaan geven om je levensstijl aan te passen om snel en efficiënt gewicht te gaan verliezen.
 

Voedingsschema voor gezonde voeding

Nadat je een voedingsdagboek hebt bijgehouden met wat je binnen een bepaalde tijdsperiode hebt geconsumeerd, gaat een diëtiste nagaan hoeveel calorieën je gemiddeld inneemt en hoeveel je er effectief verbruikt. Door inzicht te vergaren in je voedingspatroon en je calorieverbruik, kan een gepaste behandeling voorgesteld worden. Soms kan een aanpassing van je eetgewoontes al een hele stap in de goede richting zijn om vlot af te vallen.

Door de raad en advies goed op te volgen en enkel de maaltijden/ingrediënten te eten die aangeraden worden, boek je al heel wat vooruitgang.
 

Sport en beweging

Het snelste resultaat boek je door een combinatie van gezonde voeding enerzijds, en voldoende beweging anderzijds. Door meerdere maaltijden per dag te eten die vlot verteerbaar zijn en arm aan calorieën, gecombineerd met een paar keer sporten per week, gaan je overtollige kilo’s wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Hoeveel sport ideaal is voor jou en welke voeding het beste effect gaat hebben op je gewicht, kan je achterhalen bij een diëtist bij jou in de buurt. Deze vind je het makkelijkst en snelst via het zoekplatform op de Handelsgids-website.