Drukkerijen in België

Heb je een geboortekaartje, eindwerk of thesis ontworpen welke je graag geprint of gebundeld zou zien? Is er een speciaal feestje of evenement gepland waarvoor je nog gepaste uitnodigingen, flyers of affiches wilt laten drukken?

Bij tal van gelegenheden kan je beroep doen op een drukkerij om je bij te staan met het printen van je documenten, brieven, foto’s en andere drukwerken. Wanneer je zelf niet zo handig bent in het ontwerpen van een mooie lay-out kan je bij sommige drukkerijen ook terecht voor een ontwerp en design.

Wil je iets afdrukken, bundelen of printen? De snelste manier om een drukkerij terug te vinden is via het Handelsgids-portaal!
 

Printen en afdrukken

In een kopieercentrum of drukkerij zijn ze gespecialiseerd in het efficiënt en vlot afdrukken van alle drukwerken. Door de professionele printapparatuur die zij beschikbaar hebben bent u in een mum van tijd geholpen om uw documenten/foto’s te printen. Je gaat gewoon met het af te drukken bestand naar de drukkerij (bij voorkeur op een digitaal medium zoals een USB-stick) en de medewerkers gaan samen met jou aan de slag zodat je dezelfde dag nog een tastbare versie van je document of foto hebt. Soms is het zelfs mogelijk van je bestand door te mailen naar het kopieercentrum en vervolgens je drukwerken op een afgesproken tijdstip op te halen.

Vooral voor bedrijven, studenten en organisatoren is een drukkerij erg interessant. Bedrijven kunnen er hun folders, menu’s en documenten laten printen, terwijl studenten er eerder langsgaan voor hun thesis of eindwerk te laten afdrukken en bundelen. Organisatoren zijn dan weer goed gesteld met de promotionele flyers en affiches voor hun feesten of evenementen bij een van de drukkerijen in de buurt te laten printen.
 

Ontwerpen van een lay-out

Bepaalde mensen zijn erg goed in het bedenken van ideeën maar net iets minder goed in de praktische kant van de zaak. Soms heb je een goed idee waar je wel potentieel in ziet, maar mankeert het je aan technische kennis om er iets moois van te maken. Veel drukkerijen, printshops en copycenters hebben een medewerker in dienst die u grafisch kan bijstaan om uw ontwerp vorm te geven of te verbeteren.

Zo zal een eigenaar van een restaurant, café, brasserie of taverne perfect weten wat er op zijn menukaart moet komen, maar heeft hij/zij zelf te weinig kennis van grafische vormgeving om de uiteindelijke menukaart er aanlokkelijk te laten uitzien.

Een minder leuke gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de lokale drukker is bij een overlijden. Bidprentjes, rouwbrieven en gedenkkaartjes voor de begrafenis ontwerpen en drukken behoort ook tot het takenpakket van een drukkerij.
 

Bundelen

Een afgedrukte stapel A4’s omtoveren tot een mooi, gebundeld geheel is een van de voornaamste activiteiten van een drukker. Van zodra alles netjes geprint is en de lay-out er perfect uitziet, is het mogelijk om op verschillende manieren je documenten te laten bundelen of inbinden. Dit kan door een lijmrand te gaan toevoegen, of door de bundel te perforeren en te voorzien van ringen.

Zo ziet het totaalplaatje er keurig en verzorgd uit en kan de thesis, eindwerk, boek of folder op een vakkundige manier gepresenteerd worden aan toekomstige lezers.
 
Bent u op zoek naar een geschikte drukkerij in uw buurt? Op de Handelsgids-website vind je makkelijk en snel de beschikbare drukkerijen in jouw regio!