Feestzalen in België

De mijlpalen in ons leven vieren we met z’n allen doorgaans erg uitgebreid. Verjaardagsfeesten, communiefeesten, trouwfeesten, pensioenvieringen, … We zijn ooit allemaal wel eens uitgenodigd om deel te nemen aan festiviteiten. Een feestzaal huren op een goede locatie, die sfeervol ingericht is en waar we al onze vrienden en familie kunnen inviteren om mee te komen feesten, is voor velen een absolute must.

Daarom heeft Handelsgids de voornaamste feestzalen in uw buurt even voor u opgelijst om u het leven wat makkelijker te maken, zodat u niet te lang moet zoeken naar een ideale locatie voor uw volgende feest.

 

Huwelijken, verjaardagen, communies en bedrijfsfeesten

Er zijn nu eenmaal gelegenheden waarbij een speciale ceremonie of feest met vrienden en familie gepast is. Dit zijn vaak momenten die zich slechts enkele keren in een mensenleven voordoen en die dus uitgebreid gevierd en beklonken moeten worden. Een feestzaal biedt hiervoor de ideale accommodatie: er is genoeg plaats om iedereen van de genodigden te ontvangen, de zaal wordt sfeervol gedecoreerd en er zijn dikwijls diverse feestformules beschikbaar naar ieders wensen en budget.

Voor een huwelijk of communie is het de gewoonte om eens een kijkje te nemen in het beschikbare aanbod aan feestzalen in de buurt. Zo kan er na de ceremonie gemakkelijk verhuisd worden naar de feestlocatie van dienst, aangezien de afstand niet te groot is en de genodigden de zaal ook makkelijk weten te vinden.

Als u nog op zoek bent naar een geschikte locatie voor uw huwelijksfeest, verjaardagsfeest, communiefeest of bedrijfsfeest te laten doorgaan, vindt u via Handelsgids snel en makkelijk de beschikbare feestzalen in uw buurt!
 

Feestformules

Niet iedereen heeft dezelfde eisen en verwachtingen om een bepaalde gelegenheid te vieren. Voor een verjaardagsfeest kan het al voldoende zijn dat er drank en enkele hapjes beschikbaar zijn voor de gasten, terwijl het bij huwelijksfeesten of communiefeesten iets ruimer mag zijn met menuformules, lunch of diner in buffetvorm of soms zelfs à la carte.

Veel hangt af van de intentie van de gastheer (aantal genodigden, grootte van de zaal, soort catering, …) en het budget dat voor de feestelijkheden voorzien werd. Sommige zalen zijn specifiek te reserveren met catering en bediening, bij anderen kan je dan weer zelf aan de slag gaan in de interne keuken om zelf een lekkere maaltijd aan je gasten voor te schotelen. Dit maakt uiteraard een verschil in prijs, maar ook in beleving van de feestelijkheden. Door alles uit te spenderen kan je zelf meer aanwezig zijn bij je gasten en hoef je je geen zorgen te maken over de bediening tijdens het feest of de opkuis achteraf.

 

Koffietafels en rouwmaaltijden

Een laatste eer betuigen aan een dierbare die overleden is, is erg belangrijk voor de rouwende familieleden en vrienden van de overledene. Om nog even stil te staan bij het heengaan van een persoon, wordt er voor de familie, dichte aanverwanten en goede vrienden een koffietafel of rouwmaaltijd ingericht na de begrafenisdienst. Hier wordt teruggeblikt op het leven van de overleden persoon door herinneringen op te halen aan hun leven, vaak tijdens het eten van een koffiekoek, pistolet of sandwich. Een zaaltje in de buurt huren om in alle rust en sereniteit afscheid te nemen, is een laatste geste van de overledene naar de opgedaagde aanwezigen.

Voor eender welke gelegenheid, vrolijk of treurig, vind je via Handelsgids snel en makkelijk een feestzaal in je buurt.