Fietsen in België

Fietsen is in België enorm populair. Dit mede dankzij het succes van wielrenners zoals Eddy Merckx of Roger De Vlaeminck en meer recent Tom Boonen. Ook in het veldrijden zijn er enkele vedetten die het fietsen in België onder de aandacht brachten. Denk aan ex-veldrijder Sven Nys en uit de nieuwere generatie Wout van Aert.

Recreatief fietsen

Maar buiten de profrenners zijn er natuurlijk ook een groot deel recreatieve fietsers in België actief. Met grote, goed uitgebouwde fietsroutenetwerken en mountainbike-parcours is dat ook niet meer dan logisch. Hierbij kan je gebruik maken van verschillende soorten fietsen (toerfiets, koersfiets, mountainbike, BMX, speed pedelec, elektrische fiets, enz...).

Woon-werkverkeer met de fiets

Om het fileprobleem op te lossen wordt er op dit moment enorm hard gewerkt om de fietsostrades in België uit te breiden. Deze zijn bedoeld om fietsers veilig en snel op hun locatie te krijgen zonder al te veel kruispunten te moeten kruisen en op een veilige afstand van het autoverkeer te houden.

Het wordt alsmaar interessanter om met de fiets naar het werk te gaan, zeker met de komst van de speed pedelecs, elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur halen. Zo kan je zonder in het zweet te staan makkelijk afstanden tot 30-40 kilometer afleggen. In het verleden moest je dan al snel voor een koersfiets gaan.

Aanschaf en onderhoud fietsen

Met deze hype wordt er natuurlijk ook een deel van de economie geboost. Door de toenemende populariteit schiet de ene na de andere fietsenwinkel uit de grond. Als je je afvraagt welke fiets je best koopt en hoe je die optimaal afstelt, kan je gewoon langsgaan bij een van de specialisten die je hier op Handelsgids vindt. Wil je op verplaatsing een fietstocht maken, maar heb je geen zin of plaats over om je fiets mee te sleuren? Dan kan je ook eens kijken bij onze klanten die fietsenverhuur aanbieden.

Als je problemen hebt met je fiets of je wil een fietsonderhoud laten doen, dan kan je eens kijken onder de pagina herstellingen. Er zal je ongetwijfeld iemand in de juiste richting kunnen wijzen.