Huize De Graef

Foto’s

Info

Reeds 22 jaar zorgen Koen en Tania De Graef – Bogaert zelf voor hun mindervalide zoon Kevin.
Geen enkele hindernis werd uit de weg gegaan en het gevolg is dat ze nu voor de grootste uitdaging van hun leven staan!!
Wat als er ons iets overkomt ??
Daarom hebben zij besloten om weeral niet langs de zijlijn staan toe te kijken, maar om het heft in eigen handen te nemen.
Er werd geopteerd om een eigen zorgwoning op te trekken zodat Kevin en 7 andere gasten een zeer gelukkige toekomst kunnen tegemoetgaan.
Hun plan is om een mooie woning op te trekken in een zeer mooi landschap waar deze kleine groep jongvolwassenen kan genieten van een zorgeloos bestaan,omringd door de beste zorgen.
Huize De Graef moet een plek worden waar mensen zoals Kevin warmte vinden, veiligheid voelen en zichzelf in een beschermde omgeving verder kunnen ontplooien, zonder dat ze gehinderd worden door enige vorm van bureaucratie, kilte van de sector en vooral de machteloosheid van welwillende medewerkers die hun motivatie al te dikwijls verloren raken in het kluwen van ingewikkelde regelgeving.
Wij kiezen bewust voor een mooie woning op een prachtige locatie, omdat ook wij recht hebben om te zeggen : onze zoon is dan wel verstandelijk gehandicapt, maar hij woont verdorie wel op een mooie plek.
De zorgvraag zal in de komende jaren zeker niet dalen, zeker niet als je de oplopende wachtlijst bekijkt van mensen die hopen ergens een permanent onderkomen te vinden.
Daaraan willen zij hun steentje bijdragen en alzo een beetje een ongewone oplossing te bieden aan een gewoon probleem.
Huize De Graef wil de keuzevrijheid in de zorg vergroten en aanvullend werken op het officiële aanbod.
Erover praten kunnen we nog jaren, laat ons er NU iets aan doen!!
Alle info is beschikbaar via onze website:

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief