Trendy Fm

Openingsuren

Maandag 06/12 Na afspraakNa afspraak
Dinsdag 07/12 Na afspraakNa afspraak
Woensdag 08/12 Na afspraakNa afspraak
Donderdag 09/12 Na afspraakNa afspraak
Vrijdag 10/12 Na afspraakNa afspraak
Zaterdag 11/12 Na afspraakNa afspraak
Zondag 05/12 GeslotenGesloten

Info

Trendy FM werd in juli 2003 gelanceerd nadat twee lokale radio's in Limburg besloten om samen te werken. Radio Martinique (106.0 FM) in Ham en Radio S.O.L. (106.5 FM) in Lommel bedachten een nieuwe radionaam en gingen zich voortaan richten op de doelgroep 16 tot 39 jaar.
 

Hulp voor plaatselijke zenders

Trendy FM is een product dat kan aangeboden worden aan andere lokale radio's die het moeilijk hebben om een volledig eigen programmatie aan te bieden. Dankzij straalverbindingen kunnen ook andere radiostations profiteren van het professionele product Trendy FM.
 

Professionaliteit en vriendschap

De medewerkers vormen een tof en hecht vriendenclubje en dat komt de radio ten goede. Niet alleen de luisteraars, maar ook de adverteerders en organisatoren van evenementen in de streek hebben intussen begrepen dat Trendy FM het verschil maakt ten opzichte van andere radiozenders.

In de loop van 2006 werd flink geïnvesteerd in de verdere professionalisering van de studio. Na een grondige analyse kozen de verantwoordelijken ervoor om over te gaan tot de aankoop van de Radiohost software. Na maanden van hard werk achter de schermen, werd het nieuwe computersysteem op 1 januari 2007 in gebruik genomen.

Samen met de ingebruikname van Radiohost, werd ook het jinglepakket van Trendy FM opgefrist. Zoals het bij het profiel van de zender past, werd er gekozen voor een jong, catchy en dynamisch jinglepakket dat duidelijk opvalt. Voor de productie werd beroep gedaan op de jarenlange ervaring van Mediamix. Het resultaat daarvan is ook sinds 1 januari 2007 te horen via de trendy frequenties.
 

Meer vernieuwing

De vernieuwingsoperatie bij Trendy FM werd vervolgd met de ingebruikname van een gloednieuwe studio. Het oude meubilair was dringend aan vervanging toe en de nieuwe opstelling in de studio zorgt ervoor dat de jocks vlotter en efficiënter hun programma’s kunnen presenteren.
Op 18 januari 2007 werd het zendgebied van Trendy FM vergroot met de ingebruikname van een nieuwe frequentie. Sindsdien kan je ook in Retie en omgeving luisteren naar The Sound of Today via 107.2 FM.

En daarmee hield de uitbreiding nog niet op. Op 28 maart 2007 werd besloten om ook via het kleinere zusje van Trendy FM (Radio Meer Goud) in Meerhout het geluid van jouw eigentijdse durfradio door te sturen. De frequentie 106.7 FM werd daarmee de vierde die in gebruik werd genomen.

Amper één dag later, op 29 maart 2007, volgde nummer vijf. Trendy FM maakt sindsdien ook gebruik van de frequentie van Radio Animo (105.5 FM) in Halen.
 

Nu ook online

Op 15 april 2007 werden de vele luisteraars die al maanden op een trendy livestream zaten te wachten eindelijk voor hun geduld beloond. Sindsdien hoef je nergens meer ter wereld de klanken van jouw eigentijdse durfradio te missen. Trendy FM online beluisteren doe je voortaan via www.trendyfm.be

 

Zwaar nieuws

Het leek erop alsof 2007 niet meer stuk kon. Toch kreeg Trendy FM vlak voor het begin van de zomer nog een zware klap te verwerken. Op 13 juni 2007 bereikte ons het droevige nieuws dat onze collega Pascal Vaes tijdens een werkongeval in Eindhoven om het leven was gekomen. Er volgde een stroom van reacties vanwege luisteraars, fans, vrienden en collega's die Pascal gekend hadden om zijn familie, kinderen en collega's veel moed en sterkte toe te wensen. Omdat we Pascal nooit zullen vergeten, hebben we ook een speciale 'in memoriam' pagina aangemaakt op onze website.

 

De laatste uitbreidingen

Op 8 december 2008 werd de zesde frequentie aan het lijstje toegevoegd. Sindsdien zijn de programma’s van Trendy FM ook te beluisteren in Midden-Limburg vanuit Houthalen op 107.0 FM.


De voorlopig laatste uitbreiding van het netwerk kwam er op vrijdag 12 augustus 2011. Vanuit Meeuwen-Gruitrode kan je ons sindsdien horen via 106.3 FM. In totaal zendt Trendy FM nu uit via zeven FM-frequenties in de Limburgse en Antwerpse Kempen.

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Vriendelijkste Handelaar
Wil je deze handelaar een quotering geven voor de verkiezing?
Of een review?
Dat kan! En je wordt beloond! Schrijf je nu in op de nieuwsbrieven (hieronder) en dan sturen we je een link en logincode om dit te doen!
Als beloning ontvang je een unieke code voor de GROTE EINDEJAARSACTIE begin december https://www.handelsgids.be/eindejaarsactie/