De Warmste Week in Hasselt! (waar ligt het, parking + tips)

Woensdag 28 september 2022 14:43 - geschreven door Geert

Dinsdagochtend, 28 september 2022, maakt Siska Schoeters samen de burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput, bekend dat de Warmste Week van Studio Brussel dit jaar doorgaat in Hasselt.

Wat is de Warmste Week juist?

De Warmste Week is een Vlaams en Brussels evenement dat georganiseerd wordt door Studio Brussel. Tijdens een radioshow, die van maandag 19 december 2022 tot zaterdagavond 24 december 2022 loopt, wordt er opgeroepen om geld in te zamelen om kansarmoede te bestrijden. Kansarmoede gaat over het feit dat veel kinderen en jongeren opgroeien in een gezin met weinig materiële en financiële middelen en hierdoor niet volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Waar zal de studio van de Warmste Week staan in Hasselt?

De studio wordt gebouwd aan het cultureel centrum in het Stadspark in Hasselt. Het Stadspark is gelegen achter het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Toegankelijk langs de Kunstlaan.

Belangrijk! Veel mensen denken dat het Kapermolenpark het Stadspark is. Dit is niet zo. Het Stadspark ligt aan het Cultureel Centrum Hasselt.

De Warmste Week bezoeken in Hasselt, hoe doe je dat het best (+ waar parkeren)?

Je kan er op verschillende manier raken. Het verborgen Stadspark ligt namelijk zeer centraal. Als inwoner van Hasselt kan je er makkelijk naartoe fietsen of wandelen.

Kom je met de bus dan is het ook goed te doen om vanaf het Kolonel Dusartplein of het station tot daar te wandelen. Of je kan de bus rechtstreeks nemen tot aan het Jessa Ziekenhuis of de halte "Hasselt Cultureel Centrum".

Bovendien is het ook vlot bereikbaar met de trein. Reis met de NMBS naar het station van Hasselt en neem de bus zoals hierboven omschreven.

Voor bezoekers die met de auto komen zijn er tal van grote parkings in de buurt. Langs het Cultureel Centrum ligt er de gratis parking "Achter CCHA". Van daaruit ben je op een paar 100 meter snel te voet aan de plaats waar de Warmste Week wordt uitgezonden. Wil je graag op een betaalparking staan dan kan je de auto parkeren in de parkings bij de Q-Park Tweetorenwijk, onder het Dusartplein bij Q-Park Dusartplein en Q-Park Luikerpoort.

Overnachten in Hasselt

Als je meerdere dagen wil genieten van de sfeer aan het huis van de Warmste Week dan kan je gebruikmaken van het groot aanbod overnachtingsplaatsen in de buurt. Bekijk zeker de hotels in Hasselt.

Waar kan je iets eten?

Het Stadspark van Hasselt ligt kort bij het centrum. Je bent zeer snel bij verschillende eetgelegenheden. Aan het Cultureel Centrum kan je iets eten of drinken bij het Theatercafé. Voor een snelle hap bij de Mc Donalds aan de Koning Albertstraat en voor de betere restaurants kan je kiezen uit deze lijst van restaurants in Hasselt.

Als je met een grotere groep bent of je wilt een bedrijfsfeest in de buurt organiseren en koppelen aan de Warmste Week dan raden we je voor de catering in Hasselt Trimalchio aan.

Bron & foto: https://www.hasselt.be/nl/dewarmsteweek