Halloween in Hasselt

Maandag 17 oktober 2022 11:07 - geschreven door Geert

Op maandag 31 oktober 2022 is het weer Halloween. In België is Halloween stilaan ingeburgerd aan het worden en is het zowel populair bij jonge kinderen, jongeren als de iets ouderen. Ook in Hasselt kan je op de dag voor Allerheiligen op verschillende manieren griezelen. Op deze pagina hebben we voor jou een overzicht gemaakt.

Voor kinderen en ouders

Griezeltocht Banneuxwijk

De dienst Wijkopbouw van Hasselt organiseert griezeltochten in verschillende wijken in Hasselt. Op dit moment lezen we op de website van Hasselt dat er sowieso al een griezeltocht zal plaatsvinden in de Banneuxwijk. Het is de bedoeling dat iedereen (kinderen, ouders en grootouders) zich tijdens deze tocht verkleden. Denk dan aan halloweenkostuums zoals pompoenen of heksen.

Je kan je voor deze Halloweentocht inschrijven op de website van Hasselt, klik hier. Deze tocht is gratis.

Vorig jaar startte de griezeltocht tussen 18 uur en 20 uur aan Buurthuis de Hazelaar in de Merellaan 17 (dit is kort bij de Genkersteenweg). We gaan ervan uit dat ook dit jaar daar de Halloweentocht daar begint, maar check zeker de buurtkrant. 

Halloween Plopsa Indoor Hasselt

Bij Plopsa Indoor in Hasselt is er zoals ieder jaar een evenement in thema van Halloween. Alleen daar kan je niet enkel op Halloweenavond alleen terecht, maar het hele weekend + de hele herfstvakantie. Dus vanaf zaterdag 29 oktober 2022 tot en met de laatste dag van de herfstvakantie, zondag 6 november. De openingsuren voor Halloween in Plopsa Indoor zijn iedere dag van 10u00 tot 17u30.

Tijdens deze halloweendagen zal Plopsa Indoor ondergedompeld zijn in een griezelige sfeer. Voor de kleintjes is het leuk om de halloweentocht doorheen het park te doen met overal pompoenen, spinnenwebben, skeletten en veel andere halloweengerelateerde verrassingen.

Lees meer op de website

Halloweengrot in de Spechtenlaan

In de Spechtenlaan zien we een actie van een lokale handelaar uit Hasselt, Helven events gaat er voor het 3de jaar op rij de Halloweengrot installeren. Dit jaar gaan ze het nog groter aan pakken dan vorig jaar. Zeker interessant om eens te bezoeken. Zowel met de kids als met een vriendengroep, er is namelijk ook een halloweencafé. Houd er wel rekening mee dat hier inkom gevraagd wordt, op de site van Hasselt staat dat dit slecht 50 eurocent is. Een mooie manier om je lokale economie te steunen!

De Halloweengrot is te bezoekenin de Spechtenlaan 17 in Hasselt en zal er staan van zaterdag 29 oktober tot zaterdag 5 november 2022. Er geldt een minimumleeftijd van 10 jaar. Het Halloweencafé zal alleen open zijn op 29, 30 & 31 oktober en dit vanaf 19u30. Check de Facebook-post.

Griezelwandeling Runkst

In Runkst organiseert KWB een griezelwandeling van 3,5 kilometer doorheen Runkst. Op het parcours van de griezeltocht zullen 5 drank- en animatiekramen staan. De tocht gaat van start aan het Vredespark (kort bij het spoor van Hasselt achter Hostel H). De tocht verloopt via een kaartje dat je via een QR-code op je gsm kan tonen. De QR-code staat zowel aan de start als bij de verschillende standen die je onderweg tegenkomt.

Bij sommige huizen en gebouwen zullen affiches ophangen met verschillende theelichtjes aan waar de kinderen een trick-or-treat kunnen doen. Hier krijgen ze dan een snoepje.

Aan het einde van de Halloweenwandeling zijn er in het Vredespark nog drankjes te verkrijgen (zelfgemaakte glühwein, warme choco en frisdrank).

De Halloweentocht is gratis, je moet je er niet voor inschrijven. De toch met standen begint rond 18 uur en 20 uur op maandag 31 oktober. Je kan de tocht hierna nog doen tot zondag 6 november, maar dit is dan zonder de drink- en animatiestanden. Er is een tocht voor zowel kinderen jonger dan 8 jaar als een meer griezelige voor kinderen ouder dan 8 jaar.

Voor jongeren en ouderen

Voor de grote kinderen is er met Halloween ook een hoop te doen in de stad Hasselt. Zo is er klassiek in ieder restaurant, café of uitgaansgelegenheid wel wat Halloweensfeer op te snuiven.

Halloween Horeca

Bij de horeca kan je op verschillende plaatsen terecht om Halloween en de dag verlof erna te vieren. Denk aan de cafés aan het Kolonel Dusartplein (Koestal, Export, Wijzen en Van Gogh), de The Barrel in de Badderijstraat, Café Café in de Meldertstraat of Entourage aan de hoek met de Persoonstraat en de Maastrichterstraat.

Halloween Versuz Hasselt

In de Versuz beginnen ze al op donderdag 27 oktober met Halloween. De Stella Student Night wordt er in een halloweensfeertje gehouden, maar met dezelfde deal, 8,7 euro voor de inkom en een pintje bier aan 1,5 euro. Ook de rest van het weekend verloopt bij Versuz in halloweensfeer met vrijdag de R&B avond en op zaterdag en maandag met Dead Famous Halloween. Op zondag staat er niets gepland.

Country dansavond in Halloweensfeer

In Stevoort in Hasselt kan je terecht voor een waar countryfeest. Als je van countrymuziek en dans houdt is dit dansfeest in Halloween zeker iets voor jou. Je kan er terecht op maandagavond 31 oktober vanaf 19 uur, het feest eindigt rond 2 uur. De inkom bedraagt 6 euro. Locatie: Zaal Steborg in Broekstraat 1 in Stevoort (Hasselt).

Zelf een Halloweenfeest organiseren in Hasselt

Als je van plant bent om zelf een Halloweenfeest te organiseren raden we je aan om je lokale handelaar te steunen. Voor de catering van je Halloweenfeest kan je terecht bij de beste catering van Hasselt, Trimalchio. Bij Trimalchio zullen ze je volledig begeleide bij het organiseren van je feest, van hapjes tot drank.