Hasselt Kermis 2022

Maandag 19 september 2022 10:33 - geschreven door Geert

Het is weer zover, een van de grootste kermissen van het land is weer neergestreken in de hoofdstad van Limburg, Hasselt. Vorig jaar was het nog met mondmasker, dit jaar zonder!

Wanneer is de Kermis in Hasselt?

De kermis startte ook dit jaar weer traditioneel met het kermisvuurwerk op zaterdag 17 september om 21 uur te zien aan de kanaalkom (aan de blauwe boulevard bij de jachthaven aan het Albertkanaal).

De kermis loopt dit jaar dus van 17 september tot en met zondag 25 september.

Er zijn ook speciale dagen voorzien. Zo is er de Prikkelarme versie van de Hasseltse kermis die speciaal georganiseerd wordt op maandag 19 september tussen 16 uur en 20 uur. In die periode zal er geen luide muziek gespeeld worden en worden lichtflitsers uitgeschakeld. Op die manier kunnen mensen die hier problemen door ondervinden ook genieten van de leuke attracties.

Dinsdag 20 september worden alle inwoners van Hasselt (Hasselaren) getrakteerd op een uurtje gratis kermis. Dus maak dat je als Hasselaar tussen 17 en 18 uur op de kermis bent. Alles is gratis!

Op woensdag 21 september is het vanaf 14 uur kinderkermis. Eendjes vissen en hengelen, met de vliegertjes, de draaimolen of in de botsauto's voor kinderen.

Ook aan de grote families is gedacht op donderdag 22 september is de familiedag. Tijdens deze editie krijg je kortingen als je met meerdere familieleden of meerdere beurten een attractie gebruikt. De families zijn welkom vanaf 14 uur (ook voor families die niet in Hasselt wonen).

Een van de grootste kermissen van België

Met om en bij de 100 kermiskramen is de Kermis van Hasselt een van de grootste van ons land. Er zijn tal van lunaparken, een reuzenrad, botsauto's, schietkraam, kamelenrace en klassiekers zoals de Deca Dance, de See Sturm-Bahn en de Wild Mouse.

Eten en drinken

Zoals we dat van Hasselt gewend zijn (als hoofdstad van de smaak) zijn er ook tal van eet en drinkkraampjes. Gekende frietkramen met hun eigen smoutbol recepten, churros, pita, hamburgers, nougat, snoep, gesuikerde appels, suikerspinnen en ander lekkers. Ieder komt aan zijn trekken.

Voor de alcoholliefhebbers zijn er verschillende cafeetjes en drankstands. Bier en Hasseltse jenever mogen niet ontbreken. Ook gewone en warme dranken zijn beschikbaar.

Ook de lokale horeca kan een steuntje in de rug gebruiken. Je kan bij deze restaurants in Hasselt de voetjes onder tafel schuiven. Het is aan te raden om in de drukke kermisweek wel op voorhand te reserveren. Dan ben je zeker van je tafel.

Met de rolstoel naar de kermis

De kermis in Hasselt is vlot te bezoeken met de rolstoel en kinderwagen. Hier en daar is er wel een kabelgoot dus neem zeker iemand mee als je hier hulp bij nodig hebt.

Hoe de kermis bereiken?

De kermis in Hasselt is zeer vlot bereikbaar. Ze ligt namelijk langs het busstation Kolonel Dusartplein. Check de site van de lijn om te zien welke lijnbussen er van bij jou richting Hasselt rijden.

Dankzij de duizende parkeerplaatsen en parkeergarages in de buurt kan je ook vlot met de auto naar Hasselt komen. Gratis parkings aan de Japanse tuin, aan de hotelschool, kapermolenpark en het CC Hasselt. Parkeergarages onder het Dusartplein, onder de TT torens, bij de Holiday-Inn en de nieuwe grote ondergrondse parking aan de Blauwe Boulevard.

Kermis bezoeken en overnachten in Hasselt?

Overnachten kan bij tal van hotels en B&B's in de buurt. Op die manier kan je met een gerust hart een glaasje drinken wetende dat je in de buurt kan overnachten.