Het huis van Sinterklaas in Hasselt + intocht van de Sint

Vrijdag 7 oktober 2022 11:23 - geschreven door Geert

Sinterklaas zal dit jaar resideren in de Maastrichterstraat in Hasselt, zo lezen we op Focus Op Hasselt. Op die manier heeft Hasselt nu 2 trekpleisters rond het Sinterklaasfeest. Eerst met de aankomst en intocht aan de Hasseltse kanaalkom op 5 novmeber 2022 vanaf 13 uur en dan nu ook met een eigen huis in de Maastrichterstraat.

Intocht Sinterklaas in Hasselt

Waar komt Sinterklaas juist aan in Hasselt horen we je al denken. Wel hij komt aan in de kanaalkom in Hasselt in de buurt van de gelatineboulevard. Je kan er makkelijk parkeren in de parking van de Quartier Bleu zodat je niet te ver moet gaan met de kinderen. Je kan ook gratis parkeren aan de Vilderstraat, dit is een stukje wandelen tot aan de kanaalkom, maar goed te doen.

Vanaf hoe laat kan je de Sint verwachten? Sinterklaas komt rond 13 uur aan met een boot. Het aanmeren en de ontvangstceremonie zou rond 13u30 afgerond moeten zijn. Daarna begint de Sint aan zijn intocht in Hasselt. Deze toch zou tot 17u30 duren. Hij doorkruist de stad, bezoekt het oude stadhuis van Hasselt en zal uiteindelijk eindigen bij het Huis van Sinterklaas in de Maastrichterstraat (bij het Borrelmanneke).

Voor de kinderen zullen die dag tal van activiteiten georganiseerd worden in de stad. Zo zal er veel interactie zijn met de pieten van Sinterklaas en zijn er ook tal van spelletjes voorzien.

Sinterklaashuis, wanneer open?

We lezen op Focus in Hasselt dat het Sinterklaashuis in Hasselt tussen 5 november en 5 december regelmatig zal open zijn voor het bezoek van de kinderen. De kinderen kunnen het samen met de ouders bezoeken en kunnen er regelmatig terecht vanaf 14 uur. Vermoedelijk zal dit vooral op woensdagnamiddag en zaterdagnamiddag zijn, maar dat staat nog niet vast.

Sinterklaaschocolade

Als je lekkere chocolade wil kopen raden we je aan om eens langs te gaan bij een van onze lokale handelaars, chocoladewinkel Hassolaté in de Maastrichterstraat 23, vlak bij het Sinterklaashuis. Rondom de feestdagen en zeker met Sinterklaas en Pasen kan je er terecht voor heerlijke chocolade in het Sinterklaasthema. Voor de volwassen kinderen is een pak chocolade of pralines ook een ideaal geschenk. Ga langs bij Hassolaté en laat weten dat je hen via Handelsgids hebt gevonden. Opgelet, op de gevel staat Leonidas, het ligt in de straat waar vroeger de AS Adventure en de Standaard Boekhandel lag.

Bronnen:
Focus op Hasselt
Uit in Vlaanderen