Jeneverfeesten Hasselt 2022 (datum + info)

Vrijdag 7 oktober 2022 15:31 - geschreven door Geert

De Jeneverfeesten in Hasselt gaan dit jaar door in het weekend van zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober. Op iedere datum is er een heel programma voorzien dat al vanaf 10 uur in de ochtend begint, zowel op zaterdag als op zondag.

Het Borrelmanneke verandert jenever in water, waar en hoe laat?

Uitzonderlijk zal het Borrelmannetje in de Maastrichterstraat tijdens de jeneverfeesten tijdelijk jenever gieten in plaats van het gebruikelijke water. De ceremonie hier rond zal plaatsvinden op de eerste dag van de Jeneverfeesten meestal start dit rond 15-16 uur.

Borrelvrouwke trakteert jenever op zondag, waar en hoe laat?

Op zondag kan je bij het Borrelvrouwtje op het Capucienenplein terecht voor jenever. Ze giet dan net zoals het mannetje jenever in plaats van water. Dit zal ook rond een uur of 15-16 zijn.

Wat is er voor de rest te doen tijdens de Jeneverfeesten 2022

Buiten de 2 toppers van het jeneverweekend kan je proeven van alle soorten jenevers die je bij de jenverstandjes kan bestellen. Zo is er ieder jaar wel weer een nieuwe smaak om uit te proberen. Een shotje jenever kost slechts enkele euro's en sinds dit jaar kan je ook bij alle jeneverstanden contactloos betalen, niet nodig om cash mee te nemen.

In heel de binnenstad zijn er ook tal van optredes en muziekbandjes actief, die zorgen voor een ongekend gezellige sfeer. Het is een must om de Limburgse gezelligheid eens een keer mee te maken. En dat kan tijdens de Jeneverfeesten in Hasselt.

Ook aan de rand van de stad zijn er tal van activiteiten en festiviteiten voorzien. Ga dus zeker ook op het Kolonel Dusartplein en bij het Vanveldekeplein kijken. Op deze pleinen zijn tal van cafés en eetgelegenheden aanwezig.