Wekelijkse rommelmarkt Hasselt: koop antiek, brocante en curiosa

Vrijdag 21 april 2023 14:07 - geschreven door Geert

Sinds enkele jaren is er in Hasselt een wekelijkste rommelmarkt te vinden, de zaterdagmarkt. De brocante-, curiosa- en antiekmarkt gaat wekelijks door op zaterdag, dit van 1 april tot en met 31 oktober. Als je op een zonnige zaterdag niet weet wat doen kan je een rondje lopen over deze uitgebreide rommelmarkt.

Openingsuren zaterdagmarkt

Je kan vanaf 7 à 8 uur 's morgens terecht op het Kolonel Dusartplein aan de binnenkant van de kleine ring. In de vroege uurtjes verandert het Dusartplein van een uitgaansbuurt naar de zaterdagmarkt. Je kan de markt bezoeken tot ongeveer 12-13 uur.

Bereikbaarheid en parkeren

Het Kolonel Dusartplain is zeer vlot bereikbaar. Je kan er zowel te voet, met de fiets, auto als met de bus naartoe. Als je van verder komt is het zelfs aan te raden om met de trein te komen.

Parkeren kan betalend en onder cameratoezicht onder het Dusartplein of je kan, bij je bezoek aan de markt, ook gratis parkeren op de Boudewijnlaan (beter gekend als de parking bij die zwevende blauwe kraan).

Maak er een gezellig uitje van

De ligging van de rommelmarkt is ideaal, je kan er een heel uitje naar Hasselt van maken. Voor of na het bezoek kan je een van de talrijke cafés gebruiken voor een tas koffie en rond de middag kan je gebruikmaken van de goede Hasseltse keuken. Hasselt beschikt namelijk over tal van goede restaurants.

Zelf op de Hasseltse rommelmarkt staan?

Heb je zelf nog mooie oude spullen of antiek in huis, dan kan je zelf op de markt staan. Voor het reserveren van een standplaats kan je bellen naar 0496 58 74 02 of 0496 58 74 03, dan ben je in "no time" standhouder op dé rommelmarkt van Hasselt.

Meer informatie: https://www.hasselt.be/nl/markten