Garageverkoop en rommelmarkt in Heist-op-den-Berg (1-2 april 2023)

Woensdag 29 maart 2023 12:21 - geschreven door Jimmy

Iedereen houdt er wel van om te snuisteren tussen andermans spulletjes, op zoek naar dat ene koopje, unieke kunstwerkje of vergeten langspeelplaat. Rommelmarkten zijn daar de plek bij uitstek voor, en de liefhebbers worden dit weekend extra in de watten gelegd met een voorafgaande garageverkoop. Je kunt er naast de gekende wekelijkse zondagsmarkt nu ook al zaterdag 1 april 2023 terecht voor een heuse garageverkoop.

De Voddenmarkt: de bekendste rommelmarkt van Heist-op-den-Berg

Elke zondag tussen 8u en 13u kun je in enkele zijstraten van de Bergstraat in Heist-op-den-Berg terecht voor een hoop prullaria, mooie antieke stukken, planten, voedingswaren en zelfs kippen, konijnen en andere dieren op de Voddenmarkt. Interessant om te weten dat op deze zondagse markt enkel biologisch geteelde groenten en fruit te vinden zijn. Deze rommelmarkt is gekend tot ver buiten de grenzen van Heist-op-den-Berg! 

Aan eetgelegenheden geen gebrek tijdens je bezoek aan Heist-op-den-Berg, van een lekker ontbijt tot een hamburger op de markt of een hartelijke lunch in een van de vele brasseries of restaurants.  

Waar parkeren voor de Voddenmarkt?

In Heist-op-den-Berg kun je op vele plekken gratis parkeren. In de Bergstraat, Binnenweg, Oude Godstraat en Kerkplein kun je 30 minuten blijven staan. In de zijstraten van de Bergstraat, de parking aan de Leopoldlei en de parking op het Cultuurplein kun je tot 2 uur gratis parkeren. Op alle randparkings mag je zelfs onbeperkt staan.

Mag ik zelf ook meedoen aan de markt?

Particulieren hebben de mogelijkheid om als gelegenheidsdeelnemer naast zelfstandigen of handelaars een plekje in te nemen op de wekelijkse rommelmarkt op zondag. Neem contact op met de Dienst Markten van de gemeente Heist-op-den-Berg voor meer informatie hierover.

Geen aprilgrap: garageverkoop op zaterdag 1 april 2023

Op het Van Gansackerplein in Itegem, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, ga je alleen maar particulieren tegenkomen met een heerlijk nostalgische garageverkoop. Mensen uit de buurt komen er samen om je een plezier te kunnen doen met hun eigen opruimacties. Deze markt wordt georganiseerd door de leden van KWB Itegem.

Bron: https://bergstraat.be/nl/voddenmarkt/ en https://www.heist-op-den-berg.be/