Awarduitreiking: Dit zijn de vriendelijkste handelaars van Nijlen

Donderdag 6 juni 2024 16:24 - geschreven door Bart

Schoonheidsinstituut & Nagelstudio Nadine is de Vriendelijkste Handelaar van Nijlen. Benieuwd naar haar score en de andere awards?

De uitreiking van de Vriendelijkste Handelaar van Nijlen ging door in de raadzaal 2de verdieping. Kerkstraat 4 in Nijlen. Schepen Griet Van Olmen en Burgemeester Paul Verbeeck waren aanwezig om persoonlijk de oorkondes en award uit te reiken. De genomineerden waren Bärgli, het Zwitsers Eethuis, Dingenen & Co, Briljant Nijlen, Schoonheidsinstituut & Nagelstudio Nadine, Garage Louis Vervoort en Brasserie 't Wit Huys. Zij behaalden een score van 9/10 en meer die ze kregen vanwege hun goede service en klantvriendelijkheid die zij aan hun klanten bieden.

Alle handelaars in Nijlen kunnen gratis deelnemen aan dit initiatief.

De enige voorwaarden is dat de zaak vermeld moet zijn op de Handelsgids van Nijlen.
Heb jij een zaak in Nijlen en sta je nog niet op Handelsgids.be vermeld? Meld je dan hier gratis aan.

We stellen je graag voor aan de laureaten

Dingenen & Co
Welkom bij Dingenen & Co, het ijssalon en brasserie in het hart van Nijlen! Bij hun geniet je van het allerlekkerste zelfgemaakt schepijs, ambachtelijk gebakken pannenkoeken en wafels, en dagverse pasta's in een gezellige sfeer. Hun zaakvoerder Sam combineert zijn jarenlange ervaring als bakker met zijn passie voor zoetigheden, wat resulteert in een unieke culinaire ervaring. Of je nu komt voor een ijstaart op maat, een vers pastagerecht of een verfrissend ijsje, bij Dingenen & Co ben je altijd welkom. Kom langs en ontdek waarom Zij dé favoriete plek in de streek zijn!

Briljant Nijlen
Welkom bij Brasserie Briljant, dé plek in Nijlen voor heerlijk eten en gezelligheid. Geniet van artisanaal bereide vis- en vleesgerechten, verse pasta's en desserts, allemaal gemaakt met dagverse ingrediënten. Of je nu komt voor een snelle hap of een uitgebreid diner, hun ruime terras en sfeervolle interieur bieden de perfecte setting. Ontdek hun uitgebreide drankkaart met lekkere wijnen en sterke dranken. Ook voor meeneemgerechten en cadeaubonnen kun je bij hun terecht. Kom langs voor een onvergetelijke culinaire ervaring en beleef de gastvrijheid van Brasserie Briljant!

Garage Louis Vervoort
Garage Louis Vervoort in Nijlen is al meer dan 70 jaar dé specialist in Peugeot-auto's. Dit familiebedrijf biedt een uitgebreid assortiment aan nieuwe en tweedehands Peugeot-modellen, evenals onderhoud en reparaties. Hun ervaren team zorgt voor uitstekende service en klantgerichte benadering. Naast verkoop bieden ze ook accessoires, onderdelen en seizoensgebonden after-sales promoties. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe auto, een onderhoudsbeurt nodig hebt, of advies zoekt, Garage Louis Vervoort staat altijd voor je klaar. Vertrouw op hun expertise en passie voor auto's!

Bargli, Het Zwitsers Eethuis
Welkom bij Bärgli, het Zwitsers Eethuis in Nijlen! Hier geniet je van authentieke Zwitserse gerechten zoals kaasfondue, rösti en raclette. Ons restaurant ligt op slechts 400 meter van de fietsroute Het Diamantpad, perfect voor een culinaire tussenstop. Voor speciale gelegenheden bieden we een ruime feestzaal voor 200 personen en een prachtige tuin voor feesten en barbecues. Camperreizigers kunnen gebruik maken van onze ruime parking en genieten van onze Swiss-Take-Away service. Reserveer nu je tafel of feestzaal en beleef een stukje Zwitserland in België!

Brasserie ’t Wit Huys
Brasserie 't Wit Huys in Nijlen is dé plek voor culinaire verwennerij in een gezellig en authentiek kader. Chef Bram verrast je wekelijks met nieuwe suggestiegerechten en een vaste kaart, waarbij dagverse scampi en huisbereide chocolade moelleux zeker het proberen waard zijn. Geniet van een perfecte wijnselectie uit Italië, Frankrijk, Chili of Spanje, of kom langs voor een drankje of snelle hap. Met aandacht voor rolstoelgebruikers en kindvriendelijke schotels, is iedereen welkom. Heb je weinig tijd? Bestel een meeneemmenu en geniet thuis van hun culinaire hoogstandjes. Kom langs en laat je in de watten leggen bij 't Wit Huys!

Schoonheidsinstituut & Nagelstudio Nadine 
Schoonheidsinstituut en nagelstudio Nadine, opgericht in 1990, is een oase van rust voor zowel mannen als vrouwen. Nadine biedt een breed scala aan behandelingen, waaronder professionele manicure, pedicure, hot-stone massages, gelnagels, en permanente make-up. Met haar jarenlange ervaring en diepgaande kennis van huidverzorging, zorgt ze voor de beste behandelingen op maat. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, verjonging of een stralende bruidsmake-up, bij Nadine ben je in goede handen. Bezoek haar in haar gezellige salon en laat je verwennen door de uitstekende service en persoonlijke aandacht.

Wie is nu de Vriendelijkste Handelaar van Nijlen?

Na eerste een glaasje Cava of lokaal biertje ‘Viswijf’ te nuttigen, lichte schepen lokale economie Griet Van Olmen een heel deelactiviteiten toe die in Nijlen plaatsvinden. En dat zijn er heel wat. Ook de inspanningen van het gemeente werden in het daglicht gesteld, zoals o.a. de Nijlense geschenkbon die sinds kort ook digitaal is en waar een 70-tal handelaars aan meedoen.

Ook de burgemeester, juist terug van een wielerwedstrijd, zette nog enkele mooie initiatieven van de gemeente in de kijker met een leuke babbel in plaats van een stijve speech. Hij verwees ook naar de vriendelijkheid die in Nijlen heerst en dat veel bezoekers dit dikwijls vertellen.

Luc Verheyden, zaakvoerder Handelsgids, beaamde dit laatste want in het verleden was er een Vriendelijkste gemeente per provincie en Nijlen heeft die titel eens gewonnen. Verder lichtte hij nog even toe dat er een duidelijk verschil was bij de quoteringen die in de loop van het jaar gegeven werden vergeleken met de maand december. In de feestmaand, en wanneer iedere klant een code kreeg om deel te nemen aan de eindejaarsactie, lagen de quoteringen hoger en werd er ook massaal punten gegeven voor de klantvriendelijkheid van de Nijlense handelaars. Luc vertelde ook dat de nieuwe App waarmee de winnaars van de eindejaarsactie digitaal hun cadeaubonnen zelf konden kiezen heel goed onthaald werd en de 10.000 winnaars er veelvuldig gebruik van maakten.

Al de winnaars mochten kiezen uit een pakket van bijna 400 cadeaubonnen en daar bovenop waren er ook 500 VIP-winnaars. Eén ervan won, bovenop de cadeaubonnen, bij Bärgli een grill van Tefal. Bij schoonheidsinstituut en nagelstudio Nadine was er ook een VIP-winnaar en die had gekozen, VIP-winnaars mochten kiezen naargelang hun ranking, voor een cadeaubon van ‘t Withuys en een Lucky Cadeaubon van €30. De VIP-winnaar van ‘t Withuys had voor hetzelfde pakket gekozen.

En toen werd het spannend. Je moet weten dat Rudy van het Zwitser eethuis al 4 keer Vriendelijkste handelaar van Nijlen is geworden, dat Werner en Bram van het  ’t Withuys dat ook al 2 keer wonnen en kapsalon ’t Haarhuys ook al eens bekroond is geweest tot Vriendelijkste Handelaar van Nijlen. Dus de laureaten zijn gewaagd aan elkaar. De oorkonden met de scores werden in een willekeurige volgorde uitgedeeld. Het was dus mogelijk dat de laatste niet de hoogste score had.
Als eerste mocht Rudy van Zwitsers eethuis Bärgli zijn oorkonde ontvangen van burgemeester Paul Verbeeck. Hij had weerom een hoge score gekregen van zijn klanten: 9.50/10.

Als tweede mocht Louis Vervoort van schepen Griet Van Omen zijn oorkonde krijgen met en score van 9.48/10. De volgende twee laureaten waren spijtig genoeg verhinderd. Dingenen & Co kreeg 9.31 en Briljant 9.45/10. Dat maakte dat Bärgli nog steeds de hoogste score had. Tot dan. Want Werner van ’t Withuys kreeg een oorkonde met een score van 9.58/10 en kwam daarmee aan de leiding.
Bleef er nog 1 laureaat over. En ja, schoonheidsinstituut & nagelstudio Nadine werd verkozen tot de Vriendelijkste Handelaar van Nijlen met een fantastische score van 9.69/10. Zij kreeg van de schepen haar diploma en van de burgemeester de award.

En toen was er nog een verrassing. Er wordt namelijk van een vijftiental bedrijfssectoren een award gegeven aan wie de hoogste score krijgt in heel Vlaanderen. En zo was er iemand aanwezig.
Het was ’t Withuys die gelauwerd werd tot de Vriendelijkste Brasserie van heel Vlaanderen!!
Werner was enorm trots op zijn zoon Bram en kon niet wachten om het thuis te vertellen. Hij stuurde direct een bericht naar zoon Bram en zijn vrouw die ook nog in de zaak werkt. Daarna werd en nog gezellig genetwerkt en was het een leuke, gezellige avond die langer duurde dan verwacht.

Ook dit jaar kan je stemmen krijgen van je klanten via de banner op je gratis Handelsgids website.

Doe mee aan de nationale eindejaarsactie van Handelsgids.be. Deze loopt van oktober tot januari.

Je klanten kunnen gratis meedoen aan de actie en jij als handelaar verzameld op een leuke manier reviews van je klanten.

Er zijn 10.000 winnaars!

Wens je meer info over de Vriendelijkste Handelaar en de eindejaarsactie? Mail dan naar marketing@handelsgids.be

Fotogalerij "Awarduitreiking: Dit zijn de vriendelijkste handelaars van Nijlen"