Autohandelaars in België

Autohandelaars

Je bent op zoek naar een degelijke auto waar je jaren plezier aan kunt beleven? Je wilt graag je oude wagen verkopen, al dan niet met eventuele overnamepremie? Of je bent gewoon uitgekeken op je oude voertuig en bent aan een waardige vervanging toe, nieuw of tweedehands?

Via Handelsgids vind je ongetwijfeld waar je naar op zoekt bent!
 

Tijd voor een (nieuwe) wagen?

Wanneer is het nu exact tijd om je oude auto vaarwel te zeggen en uit te kijken naar iets nieuws? Een beetje een moeilijke vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Dikwijls ben je doorheen de jaren emotioneel gehecht geraakt aan je oude voertuig en wil je er geen afstand van nemen. Begrijpelijk, maar soms dringt de keuze voor een nieuwe wagen zich nu eenmaal zelf op.
 

Een eerste auto

Je bent na uren rijles en een geslaagd rijexamen eindelijk het rijexamencentrum buiten gewandeld met een document waarop staat dat je geslaagd bent. Je mag dus vanaf nu helemaal zelfstandig de baan op en de wijde wereld gaan verkennen. Je zou de auto gaan gebruiken om naar je opleiding of werk te rijden. Redelijke afstand plus een hele dag weg, dus de fiets en mama’s of papa’s wagen is niet langer een optie.

Met wat zelfverdiende centjes aan de kant of de financiële hulp van een vrijgevig familielid waag je je op de automarkt. Je kiest er zelf een merk en model uit dat je aanspreekt, zoekt via Handelsgids naar een gepaste garage of handelaar, neemt contact op en gaat een kijkje nemen. Na enkele dagen vind je wat je zocht, je sluit een passende verzekering af bij je lokale verzekeringsmakelaar en voor je het weet staat je nieuwe vervoermiddel te pronken op de oprit.
 

Je oude voertuig beu?

Als je al enkele jaren met dezelfde auto rondrijdt, krijg je wellicht na verloop van tijd het gevoel dat je toe bent aan een welverdiende upgrade. De kilometerteller tikt genadeloos door en met iedere tik op de gaspedaal zie je de restwaarde van je oude voertuig slinken. Je besluit dat het tijd is voor vervanging, nu je nog een mooie overnamepremie of verkoopprijs kan krijgen. Je contacteert een van de garages of tweedehandsverkopers die ook auto’s aankopen op Handelsgids en maakt een afspraak.
 

Je wagen is een financiële marteling geworden

Voor de derde keer op een jaar tijd sta je met je wagen in de garage en het is een harde diagnose. De distributieriem moet vervangen worden, een groot onderhoud dringt zich op, de radio werkt niet langer en blijft vastzitten op dezelfde zender, je banden zijn bijna versleten, je ramen gaan niet meer open, er branden verschillende dashboardlampjes, je autozetels hebben her en der gebruikerssporen en zitten niet meer zo goed als toen je de auto kocht – en dit is nog maar enkel wat je zelf kan zien.
 
Kortom: je maakt voor jezelf een kosten-batenanalyse. Is het nog de moeite om te investeren in je oude wagen terwijl je voor de totale prijs van de herstellingskosten misschien een nieuwer model zou kunnen aankopen?
 
Je besluit een van drie dingen: om je oude wagen over te geven aan de garage in ruil voor een korting op je nieuwe aankoop, gezien het hoge aantal kilometers op de teller om hem aan te bieden voor export of - als er absoluut geen leven meer inzit - onmiddellijk de knoop door te hakken en hem naar een afbraakhandelaar te brengen.
 
In alle bovenstaande gevallen is Handelsgids een betrouwbaar zoekplatform om u op weg te zetten naar het vinden van een nieuwe wagen. Zoek snel een kwalitatieve handelaar in uw buurt en laat ons u helpen het verschil te maken.