Bed en Breakfast in België

Bed en Breakfast

Sinds het programma “Met Vier In Bed” op televisie kwam, waarin vier koppels beurtelings elkaars B&B bezochten en punten toekenden aan het verblijf, kende de Bed-en-Breakfastsector een ware opmars in het accommodatiewezen. Veel mensen verkiezen immers het rustige, relaxte karakter van een Bed en Breakfast tegenover het verblijven in een hotel. Maar wat maakt een B&B nu zo speciaal en waarom zijn mensen over het algemeen erg tevreden over hun verblijf?
 

Beperkt aantal kamers

Een typische B&B heeft wat weg van een grote gezinswoning of een landelijke hoeve, waar de verschillende gastenkamers vaak elk een persoonlijke toets toegewezen kregen. Door het kleinere, beperkte aanbod van verblijfskamers garandeer je jezelf van een goede nachtrust en een ontspannen sfeer. Andere gasten zoeken vaker contact met elkaar net vanwege deze kleinschalige accommodaties.
 

Uitstekend ontbijt

Als je een B&B bent, zit je core business reeds in je naam verscholen: je moet je gasten voorzien van een goede nachtrust in een comfortabel bed, maar ook van een heerlijk ontbijt de volgende ochtend. Hoe een Bed-and-Breakfast dit aanpakt hangt af van de eigenaar: vaak wordt alles de ochtend zelf vers voorzien door een bestelling te plaatsen bij de bakker en winkel, maar soms kiest de gastheer of gastvrouw ervoor om in de B&B zelf aan de slag te gaan met afbakken. Dit zorgt voor een overheerlijke geur bij het ontwaken en doet de gasten watertanden naar wat komen gaat.
Afhankelijk van de regio waar de B&B gelegen is, wordt er ook dikwijls gewerkt met streekproducten die eigen zijn aan de locatie. Dit biedt gasten de mogelijkheid om te proeven van unieke, speciale smaken die ze in eigen streek minder gauw gaan terugvinden.
 

Aangename gastheer of gastvrouw

Waar hotels dikwijls personeel inschakelen voor het in- en uitchecken van gasten, gebeurt dat bij een Bed-En-Breakfast net dat ietsje anders. De gastheer of gastvrouw verwelkomt persoonlijk elk van de gasten en geeft hen de nodige uitleg over hun verblijf. Deze persoonlijke toets maakt dat je je al snel op je gemak voelt en je de rest van je verblijf in een ongedwongen sfeer kan doorbrengen.
 

Aangepaste activiteiten

Om hun gasten te entertainen en op een leuke manier kennis te laten maken met de streek, staan er bij veel B&B’s ook te boeken activiteiten op het programma. Denk maar aan de verhuur van fietsen of bromfietsen, het maken van een leuke wandeltocht, het bezoeken van bepaalde musea of het inplannen van culturele uitstappen naar allerhande relevantie locaties. Doordat de eigenaar van een B&B dikwijls zelf uit de streek afkomstig is, kan je bij hen altijd terecht voor raad of advies.
 

Unieke omgeving

Het unieke karakter van een B&B wordt vaak bepaald door hun ligging. Door een goede locatie van de bed-and-breakfast kan je afwisselen tussen een toffe citytrip naar een grootstad, maar ’s avonds terugkeren naar de rust en ontspanning van een landelijk verblijf.
 

Heb jij ook zin gekregen om erop uit te trekken en een paar unieke adresjes aan te doen? Zoek dan zeker via Handelsgids naar een B&B in de regio van uw keuze en laat je in de watten leggen!