Confiseries in België

Confiseries

Het is iets dat ons allen doet terugdenken aan de mooie momenten uit onze kindertijd: snoepgoed. Als je bij die speciale oma, opa, tante of nonkel op bezoek ging kreeg je steevast de snoepjes die je thuis niet te veel mocht eten van je moeder of vader. Lolly’s, gummiberen, gesuikerde snoepstokken, allemaal passeerden ze de revue. Bij verjaardagen in de klas werd er steevast snoep uitgedeeld door de jarige, maar sommigen gingen nog een stapje verder en brachten een heuse snoeptaart mee naar school.
Wanneer je een snoepwinkel binnengaat, is het eerste wat je tegemoet komt de overheerlijke geur van gesuikerde snoepjes. Deze vleug nostalgie maakt dat zelfs volwassenen nog steeds verknocht zijn aan een lekker zakje suikergoed, ook al loert de tandarts tijdens de jaarlijkse controle nauwkeurig mee.
 

Snoepgoed en suikergoed

Eenmaal in de lokale confiserie toegekomen, moet je nog wel een keuze zien te maken uit het grote assortiment snoep- en suikergoed. Doordat deze keuze zo groot is, kiezen veel mensen voor een mengeling van diverse soorten snoepjes in 1 zakje.
Binnen deze snoepsoorten zijn dan ook nog verschillende categorieën om uit te kiezen. Zo heb je de standaard snoepjes, die voornamelijk bestaan uit gelatine en suiker, maar je hebt ook de zure variant. Deze zijn hetzelfde als de standaard snoepjes, maar hebben een coating van zure suiker die je smaakpapillen extra in gang zet. De bekendste snoepmerken zijn ongetwijfeld Lutti en Haribo.
Hetgeen waar de meeste snoepwinkels ook in uitblinken zijn extra grote lolly’s en huisgemaakte snoeptaarten. Beiden zijn uitermate geschikt om als geschenk iemand mee te verrassen of om als attentie te presenteren aan een geliefde.
 

Chocolade en doopsuikers

Wie voor een keer de chocolatier weet te negeren en langsgaat bij zijn lokale confiserie, zal aangenaam verrast zijn door het aanbod aan chocolaatjes en doopsuikers in de aanbieding. Bij een geboorte is het in België de gewoonte dat er suikerbonen of doopsuiker gegeven wordt aan de familie en vrienden ter viering van het nieuwe leven. Dit is een attentie en traditie die al decennia lang gedaan wordt om de omgeving van de kersverse ouders te bedanken voor de felicitaties en gelukwensen.
Sommige confiseries bieden ook lekkere chocoladepralines aan in hun ruime assortiment. Of je nu van zwarte chocolade, bruine chocolade/melkchocolade houdt of verlekkerd bent aan witte chocolade, voor ieder is er wat wils te verkrijgen. Tijdens bepaalde periodes zoals Pasen en Sinterklaas worden er speciale chocolade figuren gemaakt en te koop aangeboden. Deze zijn sierlijk versierd met verschillende kleuren chocolade en zijn beschikbaar in alle vormen en groottes.
 
Heb je zin om te snoepen, maar weet je niet waar je terecht kunt voor een lekker zakje snoepjes? Ben je nog op zoek naar pralines of een kwaliteitsvolle snoepwinkel bij jou in de buurt? Wil je graag een snoeptaart op bestelling laten maken voor een speciale gelegenheid of is er een kindje geboren en zoek je nog suikerbonen? Contacteer dan makkelijk en snel via Handelsgids de beschikbare confiseries in jouw buurt en bespreek met deze handelaars de mogelijkheden.