Aarschotse leerlingen leren ondernemen met Dejavu, een eigen pop-upwinkel!

Donderdag 20 april 2023 12:20 - geschreven door Geert

De zevendejaarsstudenten van de opleiding "verkoop en vertegenwoordiging" van het Atheneum Kamsa in Aarschot openen op 21 april 2023 een pop-upwinkel. Je kan de winkel, genaamd "Dejavu", terugvinden in de Martelarenstraat 36-40 te Aarschot.

Openingsceremonie op vrijdag 21 april 2023

Vrijdag 21 april openen de laatstejaarsstudenten feestelijk hun pop-up in de stad Aarschot. Er zal die dag een drankje en hapje worden voorzien door de leerlingen.

Over de tweedehandswinkel van de leerlingen: Dejavu

Hun tweedehandswinkel, Dejavu genaamd, doet misschien een belletje rinkelen? Trendy tweedehandskleding en -accessoires voor dames, kinderen en heren op een duurzame manier gebruiken, afstappen van de weggooimentaliteit. Dat is het doel. Gelijk ook een leuke outfit vinden, dat is de garantie.

Bezoek is mogelijk tijdens de openingsuren

Maandag: 11u – 17u
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 10u – 17u
Donderdag: 9u – 16u
Vrijdag: 10u – 17u
Zaterdag: 11u – 17u

De pop-up is er nog tot woensdag 31 mei 2023.

Site-A: Samenwerking met studenten SIMA, SIBA & KAMSA

Verder werken ze voor de gelegenheid samen met leerlingen haarzorg en schoonheidsverzorging uit SIMA en gaan ze op die manier een stapje verder in het verwennen van hun klanten. De samenwerking tussen deze studierichtingen is alvast een voorproefje voor wat later zal komen.

Vanaf september 2023 werken SIMA, SIBA en KAMSA nog intenser samen, onder de vlag van Site-A. Initiatieven en samenwerkingen als deze zullen steeds vaker gebeuren. Ondernemen, dat doe je immers niet alleen. En zonder klanten, geen Dejavu. “We zijn iedereen die ons steunt dan ook erg dankbaar”, stelt Glodie Diasonama, een van de leerlingen.

Leerkrachten Wendy De Rijck en Veerle Janssens vinden het belangrijk dat deze studierichting praktisch en levensecht benaderd wordt. De voorbereidingen van dit grootste project zijn dan ook al enkele maanden bezig. Lessen worden gegeven in functie van dit project waarna de leerlingen actief aan de slag gaan met de aangeleerde leerstof. Een ondernemingsplan opstellen, een boekhouding bijhouden, een verkoopgesprek voeren, een pand huren… Het zijn op die manier geen loze begrippen meer voor de leerlingen. We gingen daarbij ook samenwerkingen aan met andere klassen op onze school: de leerlingen van 6 economie ondersteunen ons bij het uitwerken van ons ondernemingsplan en tweede graad organisatie en logistiek hielp ons om al het materiaal veilig naar ons pand te brengen. Echt teamwerk dus!

Dit project wordt ondersteund door Unizo Onderwijs en Ondernemen.

“De zoektocht naar een pand was niet eenvoudig”, gaat Glodie verder.  “Maar we konden ook deze keer beroep doen op de hulp van de stad Aarschot, waardoor we er toch weer in slaagden een pareltje van een pand te vinden in de Martelerenstraat 36-40”. “Deze plek heeft ook een speciale betekenis, het is immers het pand waar het in 2017 voor ons ook allemaal begon” besluiten de leerkrachten.

Bron foto & meer informatie: Facebook pop-up Dejavu