Kom naar de Kerstmusical ‘HELP… Kerstmis is Gehackt!’ in Aarschot van 23 december tot 26 december.

Vrijdag 15 december 2023 12:11 - geschreven door Bart

Kerstman Harry verzamelde de ‘crème de la crème’ voor z’n nieuwe Kerstmusical

Als het op talent aankomt zijn we verwend in ons landje, zowel op als naast de buis. Het is mooi om zien hoe jong en oud met talent aan de slag gaat.
Dat is ook Kerstman Harry niet ontgaan en hij verzamelde een aantal toptalenten - het neusje van de zalm - voor z’n nieuwe kerstmusical die op 23 december in CC Het Gasthuis in Aarschot in première gaat.

Bestel hier je tickets voor de shows van 23 tot 26 december.

De slechte
In de meeste sprookjes zit er een ‘slechte’ die het spel op stelten zet en zo ook in de kerstmusical ‘HELP…Kerstmis is gehackt’.
Voor de invulling van deze rol ging ik op zoek naar een heel specifiek figuur, zegt organisator Lily Schrijvers. ‘Het moest iemand zijn die wat op de Kerstman lijkt, inclusief z’n weelderige vormen en die zowel kan zingen als acteren. En zoals zo vaak vonden we de geknipte persoon vlak bij huis in Rillaar; nl Jan Staes’.
Jan Staes is een uitzonderlijk muzikaal talent en een creatieve duizendpoot; theaterproducties, platenopnames, optredens voor radio en tv en een succesvol poppentheater. Z’n muzikale basis is jazz, folk en kleinkunst, maar Jan schuwt een ander genre niet, zolang ‘het plaatje’ klopt.
Eind oktober lanceerde hij z’n nieuwe CD ‘Goesting’ en die goesting in muziek en theater deden hem beslissen om in de huid te kruipen van de ultieme slechterik Phishy.

Tegenslag kreeg Elsa niet klein
Ilse Schrijvers, Elsa de elfenleidster in de musical, is de dochter van Kerstman Harry. Komend uit een muzikaal nest, ging muziek er met de paplepel in. Als je dan ook nog begenadigd bent met een prachtige stem en geboren werd op 25 december ben je voorbestemd om een hoofdrol te spelen in een kerstmusical.
Maar wat niemand weet is dat Elsa moest vechten om te staan waar ze staat. Je zou het haar niet aangeven met haar enthousiasme en gedrevenheid.
Door een slechte reactie op een vaccin kreeg Elsa de neurologische aandoening ‘narcolepsie’. Dat is een slaap- en waakstoornis met o.a. spierverlammingen (kataplexieën). Met de juiste medicatie en een positieve mindset lukt het haar om haar droomjob van gepassioneerde leerkracht muzische vorming te blijven uitoefenen.
Als ze even een dutje doet tijdens de repetitie vinden de elfjes dat schattig en als ze met haar verjaardag van de elfjes een ruiker krijgt wordt ze overladen met knuffels dat ze zelfs met een kataplexie rechtop blijft…

Talent op het hoogste niveau
Van gestalte is ze klein en frêle, maar voor het overige is ze groots in alles wat ze doet; SooMee Beyers. In de musical speelt SooMee Ari - de beschermelf - en betovert ze iedereen met enkele spectaculaire acrobatieën.
Verder is SooMee niet in één vakje te vatten; naast acrobate is ze danser en choreografe en acteert en regisseert ze al meer dan 10 jaar. Zelfs met een viool kan ze aardig overweg. Haar strafste en adembenemendste activiteiten bevinden zich hoog boven de grond. In binnen- en buitenland zweeft ze met Theater Tol op spectaculaire en feërieke wijze op 25m boven de grond.
Haar nieuwste discipline is vuuracrobatie waarmee ze dit jaar voor de openingsact van het winterfeest in Aarschot tekende.

Dansvoetjes die al kriebelden vanaf de kleuterklas
De 21-jarige Julie Schrijvers (kleindochter van) heeft één passie, maar dan wel een hele grote, dansen en dat in heel wat disciplines, van klassiek over modern tot hiphop …
In de musical staat ze in voor de choreografie, de danscoaching en danst ze ook zelf mee.
Als 3-jarige zette ze haar eerste danspasjes bij Balance Health Center in Lichtaart en ze is er ondertussen één van de populairste coaches.


Na haar middelbare studies aan de kunsthumaniora in Antwerpen, tientallen stages en workshops in binnen- en buitenland bij gerenommeerde choreografen werd ze toegelaten aan de befaamde Codarts university of the Arts in Rotterdam.
Dansen is voor Julie een ‘missie’. Iedereen zou moeten dansen. Het houdt je jong, biedt vreugde maar ook troost en werkt bovendien therapeutisch.

Een Battle Droid on stage in CC het Gasthuis
In 2024 is break dancing voor het eerst een Olympische Discipline. Ontstaan in de jaren ’70 van vorige eeuw in de achterstandswijken van New York is het uitgegroeid tot een sporttak op het allerhoogste niveau.
Pieter De Pagie, zoon van Elsa en Kleinzoon van de kerstman, traint en danst zo’n 30 uur per week. ‘Break is zowel een individuele- als groepssport met moeilijke en complexe moves. Je lichaam moet in topconditie zijn. Je moet flexibele pezen en stevige botten hebben.’ Zegt Pieter die crew member is bij de Battle Droids uit Antwerpen.
‘Met de Battle Droids hebben we in binnen- en buitenland meegedaan aan topevents. ‘America’s got talent’ bracht ons naar Los Angeles. Als ik me niet vergis zat Jennifer Lopez toen in de jury, maar voor ons was dat bijzaak, zolang we maar 3 yessen kregen. En begin deze maand deden we mee aan Battle of the Year in Osaka, Japan. Alleen de 12 beste teams wereldwijd werden geselecteerd. Bij de showcase werden we 6de en bij de battles verloren we van eeuwige aartsrivaal Nederland.
Ik beleef momenteel mijn droom en hoop te kunnen meewerken om de Battle Droids op wereldniveau te houden en wie weet om als team ooit naar de Olympische Spelen te kunnen gaan…maar ik ben ook blij en heel fier dat ik met mijn familie voor de Kerstmusical op het podium mag staan in CC Het Gasthuis

Klein maar dapper
11 jaar is ze en ze speelt de hoofdrol van de elfen. Flore Celis, speelt Flora, de eigenwijze bijdehante elf die de Kerstman en Elsa regelmatig op hun plaats zet.
‘Flora is één van onze Scaletta elfjes’ zegt Lily ‘en het is fantastisch om te zien met welke basis Stijn en Lokke de kids als bagage de wereld insturen’.
Flora staat op schitterende wijze haar mannetje en zal iedereen inpalmen als ze met haar dialogen van wal steekt.

Talent uit onverwachtte hoek
Al jaren helpt Joris Driessens bij onze kerstprojecten. De ideale man ‘achter de schermen’. We wisten wel dat hij bij Aleydis en andere projecten al figurantenrollen invulde, maar daar bleef het bij totdat we op zoek gingen naar een persoon die ‘Nerdy, de handlanger van Phishy’ kon vertolken. We hadden al die jaren een rasartiest in huis zonder het ooit gezien te hebben.

‘We hopen dat we iedereen op en naast het podium kunnen laten schitteren. Dat zou voor mij een mooie beloning zijn’ sluit Lily af.

Bestel hier je tickets voor de shows van 23 tot 26 december.