Dwars door Hasselt 2022

Dinsdag 4 oktober 2022 13:47 - geschreven door Geert

Zondag 9 oktober vindt Dwars door Hasselt weer plaats in Hasselt.

Wat is Dwars door Hasselt?

Dwars door Hasselt is een jaarlijkse stadsloop die georganiseerd wordt door Golazo Sports samen met Engie en de Stad Hasselt. Niet te verwarren met Dwars door Vlaanderen wat een wielerwedstrijd is. Kom dus met je sportschoenen in plaats van met je koersfiets.

Wanneer is Dwars door Hasselt?

Dwars door Hasselt wordt ieder jaar op de 2de zondag van oktober georganiseerd. Dit jaar vindt de editie daardoor op zondag 9 oktober plaats.

De Hasseltse stadsloop is deel van de Engie Running Tour. Een reeks van stadslopen die door heel België gehouden worden. De editie in Hasselt is meestal de laatste van het jaar. De wedstrijden van de Running Tour starten meestal al in maart. Volgend jaar op zondag 12 maart 2023 kan je je inschrijven voor die van Charleroi. De editie 2023 voor Hasselt staat nog niet op de kalender, maar als je je planning voor de voorbereiding al wil maken. Duid dan de 2de zondag van oktober al aan.

Bekijk hier de kalender

Het parcours

Er zijn bij de editie 2022 van Dwars Door Hasselt 5 parcours. Voor de kinderen is er de Kids Run. Een klein toertje dat start en vertrekt aan het Kolonel Dusartplein en loopt langs de Guido Gezellestraat en dan langs het Stadmus via de Maastrichterstraat terug naar het Dusartplein Hasselt.

Voor de volwassenen zijn er dan de overige 4 parcours. Een van 3 km, 5 km, 10,5 km en het grootste parcours, dat van 15 km. Alle ronden starten en eindigen bij het Kolonel Dusartplein. De tourtjes lopen ook allemaal grotendeels langs de grote ring. De tour van 5 km passeert langs de blauwe boulevard aan de kanaalkom en de grotere ronden van 10,5 km en 15 gaan tot in Kuringen, gaan daar het kanaal over en komen terug langs de recent verhoogde brug aan de Kempische Steenweg.

Bekijk hier het parcours op kaart

Hoe laat begint Dwars door Hasselt?

De deelnemers kunnen al vanaf 9 uur terecht aan het Kolonel Dusartplein voor het afhalen van de borstnummers. Als je nog niet ingeschreven bent is dat ook geen probleem, je kan je nog inschrijven bij dezelfde balie.

Voor de loopwedstrijd begint, start om 9.57 uur de handbikerace Memorial Fernand De Bolle. Deze handbikerace werd vernoemd naar organisator van events voor mindervaliden, Fernand de Bolle, die in 2001 onverwachts overleed. Als eerbetoon werd zijn naam gekoppeld aan deze handbikerace. De handbikerace volgt het parcours van de 15 kilometer van Dwars Door Hasselt.

3 minuten later om 10 uur start dan de wedstrijd voor de deelnemers van het parcours van 15 kilometer. Gevolgd door 10,5 kilometer om 11.15 uur. De 3 km om kwart voor 1. De 5 kilometer om 13.30 uur en 5 minuten erna dan de start van de CM-Duorun 5 km.

De kinderen starten hun Kids Run van 1 kilometer om half 3.

Kan je nog inschrijven voor Dwars Door Hasselt?

Ja, je kan je nog altijd inschrijven. Zowel via de website als op de dag zelf om 9 uur op het Dusartplein.

Klik hier om je in te schrijven voor Dwars Door Hasselt

De juiste loopschoenen

Bij Handelsgids zijn we zelf ook fervente sporters. Maar we laten ons ook goed adviseren. Op Handelsgids vind je verschillende loopspecialisten. Zij zullen luisteren naar je loopdoelen en je adviseren welke loopschoen daar het best bij past. Ga dus zeker eens langs bij Allonsius Sport in Halle, Ren Sport in Tessenderlo, Running Store in Kontich of Tri-Active in Oostende.

Met de hulp van deze loopspecialisten zal je net dat extraatje beter presteren tijdens Dwars Door Hasselt.

Bronnen en meer informatie rond Dwars door Hasselt 2022

Dwarsdoorhasselt.be

Hasselt.be

Hbvl.be