Awarduitreiking Vriendelijkste Handelaar Ieper

Woensdag 26 april 2023 09:55 - geschreven door Geert

De Vriendelijkste Handelaar van Ieper is gekend. Handelsgids en Wijnhandel Carpevino uit Ieper hebben de handen in elkaar geslagen om een leuke uitreiking te organiseren. 

Dit jaar vond de uitreiking van de Vriendelijkste Handelaar awards van Ieper bij Milano op de Grote Markt van Ieper plaats. Milano is een Italiaans restaurant en serveerde de gasten heerlijke Italiaanse specialiteiten.

Johan, zaakvoerder van wijnhandel Carpevino, verwende de aanwezigen met een selectie van heerlijke wijnen. De wijnen waren aangepast aan de hapjes die Milano serveerde. Foodpairing van de bovenste plank!

Als klap op de vuurpijl was er nog een special guest. Ex-Miss België 2021, Kedist Deltour. Zowat iedereen van de aanwezigen wilde en kon ook op de foto met Kedist. Een mooie herinnering.

Voor het officiële gedeeldte waren Schepen van economie Diego Desmadryl en Schepen Patrick Benoot uit Ieper aanwezig. Schepen Diego had de eer om de Vriendelijkste handelaar van Ieper voor 2022 bekend te maken. De genomineerden waren:  Wijnhandel Carpevino, DS Art Fotografie, Fietsen Demeester, LS Dier - Huis – Tuincenter en RDMedical.

Collega’s en klanten van de genomineerde handelaars hebben deze handelaars de hoogste scores toegekend voor hun klantvriendelijkheid en voor de goede service die ze aan hun klanten bieden.

Johan van Wijnhandel Carpevino won opnieuw de titel van Vriendelijkste Handelaar van Ieper voor 2022. Met een monsterscore van (9,88/10) mag hij zich een jaar lang de Vriendelijkste Handelaar van Ieper noemen. DS Art Fotografie behaalde een zeer hoge score van (9,21/10), Fietsen Demeester eindigde met een mooie score van (9,55/10). LS Dier - Huis – Tuincenter behaalde een topscore van (9,16/10) en RDMedical kreeg een mooie score van (9,21/10).

En Johan van Wijnhandel Capervino had ook nog een reden om extra te pronken want hij werd de Vriendelijkste Wijnhandelaar van héél Vlaanderen. Dat klopt, van alle handelaars in Vlaanderen, niet alleen Ieper! Proficiat Johan! 

Tijdens de awarduitreiking van Ieper werd die avond ook de Vriendelijkste Handelaar van Poperinge bekend gemaakt. Bij de aanwezige handelaars van Poperinge waren er heel wat die kans maakten om de award voor Poperinge in de wacht te slepen. De genomineerden waren: Au Petit Jardin, Bakkerij Slembrouck, Bloemisterij BelflorDe Fruithoek, Garage Desomer – Sinnesael, Schoenen Valencia, Slagerij Leuridan, Boucherie en het ’t Hobbyhuisje.

Bakkerij Slembrouck werd met een score van 9,59/10 verkozen tot Vriendelijkste Handelaar van Poperinge. Proficiat aan de bakker! De andere laureaten behaalden ook allemaal zeer hoge scores. De Fruithoek behaalde een score van 9,40/10, Slagerij Leuridan kreeg een score van 9,33/10. Het ’t Hobbyhuisje had met een score van 9,23/10 ook zeer goede punten. Garage Desomer – Sinnesael 9,11/10, Schoenen Valencia scoorde weer top met 9,06/10, Au Petit Jardin had een score van 8,95/10 en Bloemisterij Belflor behaalde een score van 8,46/10.

Bakkerij Slembrouck viel trouwens 2 keer in de prijzen. Omdat Bakkerij Slembrouck een zó goede score behaalde, werd ze ook nog eens verkozen tot Vriendelijkste Bakkerij van Vlaanderen! Wat een prestatie!

De avond bij Milano was nog niet afgelopen, en werd zelfs nog beter... Na de awarduitreiking van de Vriendelijkste Handelaars werden de prijzen van de eindejaarsactie van Handelsgids uitgereikt. Dit keer niet aan de handelaars zelf maar aan de klanten die meespeelden bij die handelaars.

De hoofdwinnaar Jordi Metsu, die meegespeeld had bij Carpevino was aanwezig en ontving de reis naar Dubai voor 2 personen. Jordi was enorm in de wolken!

In Langemark-Poulkapelle viel Louise Du Moulin in de prijzen bij Retouches en Raamdecoratie Bossaert Myriam. Ze won een Robotstofzuiger van Rowenta. Louise was er heel blij mee, eindelijk gedaan met zelf te stofzuigen.

“Om verkozen te worden tot Vriendelijkste Handelaar van Ieper of Poperinge en om de gelijknamige Vriendelijkste Handelaar trofee mee naar huis te kunnen nemen, moet een handelaar aangeven dat hij of zij wil deelnemen aan de Vriendelijkste Handelaar van Handelsgids Ieper. Deelname is voor iedere handelaar gratis. Een mail sturen naar marketing@handelsgids.be, met de melding dat je als handelaar wil deelnemen is voldoende.

Eens de handelaar meedoet kunnen collega’s een stem uitbrengen via www.handelsgids.be/vh/verkiezing
Ook de klanten van de handelaar kunnen een score geven. Een score van 1 tot 10 voor de klantvriendelijkheid die ze als klant bij de handelaar mogen ervaren. Dit kan gedurende het hele jaar.