Brasseries in Lier

Uit eten met familie of een grote groep vrienden hoeft niet altijd op restaurant te zijn. De meeste Belgen doen dit door naar een brasserie te gaan. Een brasserie heeft net een iets meer casual stijl van dineren. Het verschil met een restaurant is dat restaurants meer formeel en intiem zijn.

Origineel heeft het woord brasserie de betekenis van brouwerij. Meer bepaald van het duitse Brauhaus. In deze brouwerijrestaurants konden gasten het bier van de brouwerij proeven samen met seizoens- of streekgebonden gerechten.

In de brasserie kan je er ook vaak zeker van zijn dat er een aantal vaste gerechte aanwezig zijn. Friet met biefstuk, vol-au-vant en verschillende soorten pasta. Bij de desserts of tussendoortjes zal je meestal kunnen kiezen tussen een chocomousse, een crème brûlée of een dame blanche.

Een brasserie leent er zich meestal ook toe om grotere bijeenkomsten te organiseren.
Of je brasserie in Lier over een feestzaal beschikt kan je ontdekken door er op te klikken en/of te bellen voor meer informatie.

10 resultaten in 0 seconden

Sta je er niet bij?
Meld je dan gratis aan