Boekhouders in België

Boekhouders

Als beginnende starter is het niet altijd even makkelijk om uw bedrijf boekhoudkundig te runnen. Iedere startende ondernemer krijgt per kwartaal minstens een keer te maken met de fiscus voor zijn of haar sociale bijdragen te betalen. Daarnaast zijn er verschillende aanslagvoeten en belastingschijven om rekening mee te houden. Deze worden berekend op basis van de inkomstenschijven van de onderneming. Het in dienst nemen van de juiste boekhouder kan een bedrijf een financieel steuntje in de rug geven, omdat deze ervaren fiscale experts na jaren ervaring weten op welke bijdragen er kan bespaard worden of hoe uw firma een belastingvoordeel kan genieten.
Ook als particulier werknemer in loondienst kan een boekhouder handig zijn. Denk maar aan het invullen van uw belastingbrief, iets waar veel mensen niet grondig de tijd voor nemen en zo niet genieten van bepaalde fiscale voordelen.
Bij Handelsgids hebben we een ruime keuze aan boekhouders om u en uw bedrijf het leven makkelijker te maken.
 

Voor iedere zelfstandige

Of u nu een bakker, aannemer, restauranthouder, schoonheidssalon uitbaat of caféuitbater bent - of een andere bedrijfssector runt - een ding is zeker: je belastingen moeten correct ingevuld en tijdig betaald worden. Met een boekhouder onder de riem verzeker je jezelf van een goed verloop van al uw fiscale aangiften. Als ondernemer ben je dikwijls niet altijd even goed op de hoogte van bepaalde belastingconstructies. Door een fiscaal correcte aangifte in te dienen verzeker je jezelf dat je op termijn niet in de problemen komt en dat je hier en daar een besparing kan bekomen op je totale belastingen.
Een goede boekhouder maakt hier zeker het verschil. Zo kan jij je volledig focussen op je bedrijf of firma, maar geniet je tevens ook van gepaste raad en advies hoe je je onderneming het best beheert. Denk maar aan het zo laag mogelijk houden van uw belastbare inkomen, het afschrijven van gemaakte investeringen met uw zaak of een gunstige aftrek van uw beroepskosten.
 

Ook voor particulieren

Men zegt soms wel eens dat er maar twee zekerheden zijn in het leven: dat je op een dag overlijdt en dat je belastingen moet betalen. Beiden zijn uiteraard niet zo prettig, maar vaak zijn er oplossingen om dit zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Voor ziektes of aandoeningen bestaan er artsen, dokters en apothekers, en voor je belastingbijdrage zo laag mogelijk te houden zijn er boekhouders en fiscale experts.
Het invullen van de belastingbrief is dikwijls een noodzakelijke ergernis. Door de geautomatiseerde software “Tax-on-web” van de overheid is dit proces al iets makkelijker gemaakt, maar net door deze automatisatie zijn er vaak voordelen die vergeten of niet benut worden. De manuele controle van uw belastingaangifte door een vakkundig boekhouder kan ervoor zorgen dat je belastingvoordeel aanzienlijk vermeerdert.
 
Hebt u ook nood aan fiscale hulp of advies? Wilt u als zelfstandige starten of hebt u net een bedrijf opgestart, maar weet u niet goed waar te beginnen? Zoekt u hulp om u zo vlot mogelijk doorheen het Belgische belastingdoolhof te begeleiden?
Bij Handelsgids hebben we een groot aanbod aan gespecialiseerde boekhouders in uw regio om u of uw bedrijf het leven makkelijker te maken.