Broodjes in België

Broodjes

Het is een snelle en lekkere maaltijd om te consumeren als ontbijt, lunch of avondmaal: een belegd broodje gaat er bij iedereen wel in. Dit komt voornamelijk door de grote keuze aan beschikbare soorten beleg en charcuterie die tussen het broodje kunnen zitten en de grote diversiteit aan snacks die er bij kunnen besteld worden. Vaak kun je ook nog het soort broodje kiezen, waardoor je je maaltijd al helemaal naar smaak kunt selecteren.
Bij tijdsgebrek – denk maar aan een snelle hap tijdens je lunchpauze of voor onderweg -  hoef je ook niet de tijd te spenderen die je normaal gezien in een bistro, restaurant of eethuis / eetcafé spendeert. Bij je lokale broodjesbar of frituur voorzien ze je in geen tijd van datgene waar je zin in had – bv. een heerlijke smos of martino.
Nog geen broodjeszaak op het oog waar je je belegd broodje zou willen bestellen? Wij van Handelsgids maken het jou graag makkelijk! Via ons zoekportaal vind je op een vlotte, snelle manier de beschikbare en geopende broodjeszaken bij jou in de buurt terug!
 

Soorten belegde broodjes

Als je een broodjeszaak binnenstapt, komt de geur van ovengebakken broodjes je onmiddellijk tegemoet. Je neemt een glimp op de menu, maar je had eigenlijk al enige tijd van tevoren in je hoofd wat je wou bestellen.
De soorten broodjes die in de aanbieding zijn en de variaties qua groenten en toppings erop zijn quasi oneindig. Denk maar aan een belegd broodje martino, smos, kipsalade, vissalade, garnaalsalade, zalm, kaas, hesp, gepluisde kip, tonijnsla, kip-curry, spek, omelet, serranoham of parmaham, om maar enkele voorbeelden te noemen.
 

Warme en koude broodjes

Veel broodjeszaken geven hun cliënteel niet enkel de keuze uit koude garnituren, maar bieden ook warme supplementen aan. Vooral in de frituren kan je je belegd broodje laten garneren met de gehele selectie aan warme snacks die beschikbaar zijn in de koeltoog. Omdat de meeste broodjesbars hun klanten zo goed mogelijk op maat willen bedienen, is er bij hun tegenwoordig ook de keuze om een warme snack tussen het broodje te laten leggen. Door de juiste combinatie tussen beleg, groenten en saus aan te houden, kan er uit een gewone broodmaaltijd een ware delicatesse gecreëerd worden.
 

Als particulier of als bedrijf

Om hun personeel op bepaalde weekdagen in de watten te leggen, zijn er veel bedrijven die ’s middags hun werknemers belonen met complementair eten en drinken. Met het hele personeelsbestand op restaurant gaan is niet echt productief, dus als snelle catering voorzien ze dikwijls een belegd broodje voor de geïnteresseerden. Het grote voordeel is dat deze broodjes van tevoren kunnen besteld worden en op een uur naar keuze geleverd of afgehaald kunnen worden. Zo wordt er een minimum aan tijd gespendeerd aan het plaatsen van de bestelling en heeft iedereen zijn lunch op een schappelijke tijdsduur geconsumeerd.
 
Wilt u zichzelf, uw gezin, vrienden of personeel trakteren op een overheerlijke maaltijd die iedereen wel kan aanspreken? Via het Handelsgids-portaal komt u op een vlotte en snelle manier in contact met de broodjesbars en broodjeszaken in uw regio!