Haar in Zicht - Haar- en Huidkliniek

Openingsuren

Maandag 27/01 Na afspraak
Dinsdag 21/01 Na afspraak
Woensdag 22/01 Na afspraak
Donderdag 23/01 Na afspraak
Vrijdag 24/01 Na afspraak
Zaterdag 25/01 Na afspraak
Zondag 26/01 Gesloten

Info

Haar in zicht

Sommigen nemen er vrede mee, maar voor de meeste mensen is het plotse verlies van hoofdhaar een ware kwelling. Waar je op oude foto’s steeds schitterde met een weelderige haardos, heeft de leeftijd, stress, een slecht eetpatroon of ziekte nu een negatief effect op je hoofdhaar. Veelvoudige haaruitval, kale plekjes, steeds groter wordende inhammen of algemene uitdunning van je haar tasten je zelfvertrouwen en persoonlijkheid aan.
Haar In Zicht is de medische haarkliniek in uw regio, gelegen op de Schoterweg in Tessenderlo. Ze staat patiënten met haarklachten graag bij met een nieuwe therapeutische behandeling om haaruitval tegen te gaan en natuurlijke haargroei opnieuw te bevorderen.

Meer haarvrlies bij jonge mannen. Lees er alles over in de blog: https://www.haarinzicht.be/zien-we-vandaag-meer-vroegtijdige-kaalheid-bij-mannen-dan-vroeger

 

Zoeken naar de oorzaak en dan pas behandelen

Vaak presenteert haarverlies zich op een ongewone manier. Het achterhalen van de oorzaak kan dan een hele uitdaging vormen. Patiënten vertellen me dat ze soms jaren zochten achter de oorzaak van hun haarprobleem en dat niemand in staat was om hen te helpen. Wanneer je een probleem ondervind met je uitdunnende haardos, je haren uitvallen of de kwaliteit van je haren achteruitgaat, zoek je een medische haarspecialist op. Liever vroeg dan laat, want haarverlies verbetert zelden spontaan. 
Tijdens de raadpleging onderzoek ik de haren op een unieke manier; dit gebeurt onder andere met een vergrotende camera. Het onderzoek is volledig pijnloos en er worden geen haren uitgetrokken. Het duurt bovendien slechts enkele minuten; daarna weet je precies wat er aan de hand is.

Hoe tot de juiste diagnose te komen lees je in de blog: https://www.haarinzicht.be/help-niemand-vindt-de-oorzaak-van-mijn-haarverlies
 

Welke behandelingen zijn er?

Medicatie en haartransplantatie zijn bij het grote publiek bekend. Minoxidil en Finasteride verbeteren de uitdunning van de haren bij genetisch of hormonaal haarverlies. Haartransplantatie kan heel mooie resultaten geven maar kent een prijskaartje en is voor vrouwen vaak minder geschikt. Lasertherapie verbetert de doorbloeding van de haarfollikels en leidt tot verlenging van de groeifase van de haren. Plaatjes rijk plasma of PRP, een deeltje van je eigen bloed, stimuleert de haargroei op een biologische manier. Recente studies stellen dat PRP een goed alternatief is wanneer Minoxidil niet afdoende werkt. PRP wordt vaak gecombineerd met een haartransplantatie om het resultaat te verbeteren.
  • Behandeling met eigen bloed of Plaatjes Rijk Plasma (PRP)
  • Medicatie in tablet of lotion
  • Lasertherapie (Lees meer over de voordelen van lasertherapie in de blog: https://www.haarinzicht.be/lasertherapie-een-innovatieve-aanpak-bij-mannelijke-en-vrouwelijke-haaruitval)
  • Injecties met natuurlijke Vitamines en Mineralen
  • Haartransplantatie

PRP

Dankzij PRP, een revolutionaire nieuwe behandeling, kunt u uw haar terug vitaal en volumineus maken.
PRP, voluit Platelet Rich Plasma (plasma rijk aan bloedplaatjes), is een techniek waarbij het plasma en de bloedplaatjes gescheiden worden van de andere bloedcellen om vervolgens onder de hoofdhuid geïnjecteerd te worden. Deze behandeling wordt al jarenlang toegepast bij spierontstekingen zoals een tenniselleboog. Het aangetaste weefsel gaat zichzelf vernieuwen en versterken. Onder je hoofdhuid worden de haarfollikels gestimuleerd om nieuwe haren aan te maken en worden de bestaande haren verstevigd en versterkt.
Het resultaat is een boost van je hoofdhaar en groei van nieuwe haren. Je bestaande haar wordt dikker en de kalende gebieden worden hierdoor kleiner. 
Bovendien komt er geen chirurgie aan te pas en merk je bijna niet dat je een behandeling ondergaan hebt. Vervelende vragen of opmerkingen uit je directe omgeving kun je dus zo goed als uitsluiten.

Voor wie is PRP geschikt. Lees het in de blog: https://www.haarinzicht.be/plaatjes-rijk-plasma-als-oplossing-van-haarproblemen-bij-vrouwen-en-mannen
 

Verloop van een behandeling

Een gespecialiseerde arts stelt bij de patiënt de diagnose van problematisch haarverlies en verwijst enkel geschikte patiënten door voor een therapeutische behandeling. Er wordt bloed afgenomen (niet meer dan bij de huisarts) en hierna wordt het plaatjesrijke plasma of PRP gescheiden van de rest van het bloed. Met behulp van fijne naaldjes wordt het PRP in je hoofdhuid geïnjecteerd door een hiervoor opgeleide specialist.
 
Een behandeling duurt 30 minuutjes en voor een duidelijk effect zijn er 3 behandelingen nodig, met 4 weken tussentijd. Extra behandelingen zijn regelmatig nodig bij gevorderde haarpoblemen. Daarna is een halfjaarlijkse onderhoudsbeurt meestal voldoende om de resultaten te behouden en verdere haaruitval te voorkomen.
 

Resultaat

Na de behandeling is het drie tot zes maanden wachten voordat het eerste resultaat zich kenbaar maakt. Een zichtbaar resultat in de spiegel laat zo'n 12 maanden op zich wachten. Een versterkte natuurlijke groei van de haarzakjes en een gunstig evoluerende haargroei is het resultaat waar Haar In Zicht samen met hun patiënten naar streeft.
 

Meer weten?

Neem dan gauw contact op voor een vrijblijvende afspraak en samen met jou gaat deze specialist in haartechnieken een deskundig antwoord geven op al je vragen of bemerkingen.

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Reviews

Vriendelijke ontvangst. Eerste... 10 Review door: Betty
Zeer aangenaam... 10 Review door: Livio
Luno, bij Dr. Barry Dekeyser en... 10 Review door: Martine
Fijne eindejaarsfeesten voor jul... 10 Review door: Bindu
super fijne mensen, prima behand... 10 Review door: Juliette
HeeL vriendelijke dokter en ech... 10 Review door: Hanifet
Sterk aan te bevelen.... 10 Review door: Jan