Abaris Dierenartsenpraktijk
- Marleen Rober
-
Aarschotsesteenweg 686-688
3012 Leuven (Wilsele) - info@abaris-vet.be
- BE 0708 699 222
Spreekuren
Ma | 07/1009:00 - 19:00 |
Di | 08/1009:00 - 19:00 |
Wo | 09/1009:00 - 19:00 |
Do | 10/1009:00 - 19:00 |
Vr | 11/1009:00 - 19:00 |
Za | 12/10Gesloten |
Zo | 13/10Gesloten |
Info
Abaris dierenartsenpraktijk
Abaris dierenartsenpraktijk is een dierenartsenpraktijk voor gezelschapsdieren gelegen op de Aarschotsesteenweg 686-688 in Wilsele-Putkapel. Zaakvoerster Marleen Rober begon met de zaak in 1990 en sindsdien is deze uitgegroeid tot een praktijk die zich toegespitst heeft in verschillende aspecten van dierengeneeskunde. Door de populariteit en de goede service breidde het Abaris team al snel uit. Marleen wordt op dit bijgestaan door Freya Vandevoort (dierenarts) en Samantha van Wyngaardt (praktijk supervisor en dierenartsassistente).
Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende diensten waarvoor u met een gerust hart terecht kan bij Abaris DAP:
Consultaties
In onze consultatieruimte beschikken we over het nodige materiaal om uw huisdier grondig te onderzoeken en al zo de mogelijke oorzaak van een probleem te achterhalen. Indien nodig kunnen er gelijktijdig ook bloed- en/of andere stalen afgenomen worden. Sommige van deze stalen kunnen we onmiddellijk, door middel van microscopie, bekijken en beoordelen, andere stalen sturen we op naar het labo voor verder onderzoek. Kleinere testen zoals kattenaids en leucose of de bepaling van het bloedsuiker kunnen ook ter plaatse gedaan worden.
Uw huisdier hoeft echter niet altijd ziek te zijn om bij ons langs te komen. Bij aankoop of adoptie van een pup, kitten of ander dier kunt u ook bij ons terecht voor een algemeen onderzoek om te controleren of uw nieuwe aanwinst de verhuis goed doorstaan heeft alsook u verder professioneel te begeleiden om preventief , en als nodig curatief, voor een goede gezondheid te zorgen van uw nieuwe aanwinst.
Onze praktijk investeert ook veel in bijscholing naar de gedragsproblemen van uw kat of hond. De opgedane kennis wordt ook steeds toegepast tijdens consulten, operaties en tijdens hospitalisaties en nuttige tips hiervoor doorgegeven aan onze klanten. Indien uw huisdier onverwacht gedrag begint te tonen of niet meteen zindelijk wordt, kunt u dus bij ons terecht voor het nodige advies.
Indien gewenst kunnen we ook op huisbezoek komen. Dit is evenwel niet altijd mogelijk omdat we stand-by moeten blijven voor spoedgevallen.
Spoedgevallen
Wanneer uw huisdier zich plots niet goed voelt of een fysieke wonde oploopt, kan u meteen terecht op ons praktijkruimte 016/444 134.
We proberen immers zo veel mogelijk stand-by te zijn voor dergelijke spoedgevallen. Indien toch belet (als we bvb. net bezig zijn met een operatie) kunnen de collega’s in de buurt evt. even inspringen.
Voor spoedgevallen buiten de openingsuren van de praktijk is er een wachtdienst georganiseerd. Als uw huisdier op zulke momenten plots in nood is, belt u gewoon naar de praktijk en verneemt u via het antwoordapparaat wie de dierenarts van wacht is en hoe u die persoon kan bereiken.
Chirurgie
Naast de dagelijkse consultaties voeren wij zelf ook operaties uit, zowel kleinere (routine)ingreep als meer complexe operaties. We maken hierbij gebruik van een uitgebreid gamma aan apparatuur, zowel voor de chirurgie zelf als voor de anesthesie.
Anesthesie houdt altijd risico’s in, zelfs bij routineoperaties. Het is dan ook van het allergrootste belang een pre-anaestetisch onderzoek te laten uitvoeren vooraleer uw dier onder verdoving te brengen. Bij verdenking van een gezondheidsprobleem of bij iets oudere dieren is een bloedonderzoek vóór de operatieve ingreep hierbij zeker geen overbodige luxe, zodat we ev. aanwezige problemen tijdig kunnen detecteren en de ev. nodige behandeling al vóór de operatie opstarten. Ook kan dan, als ’t nodig blijkt, de anesthesie aangepast worden aan de specifieke gezondheidssituatie van uw huisdier.
Om het risico van de anaesthesie nóg te verkleinen, worden complexere ingrepen altijd door twee personen uitgevoerd, waarbij één iemand constant de anesthesie opvolgt.
Na een chirurgische ingreep laten we onze patiënten rustig wakker worden in de hospitalisatieruimte . Net zoals tijdens de ingreep worden lichaamstemperatuur , ademhaling en bloedglucosespiegels regelmatig opgevolgd. Het is belangrijk om hebben om hun lichaamstemperatuur op een goed peil te krijgen/houden. Een kleiner dier kan daarom het gebruik van onze couveuze erg appreciëren. Ook extra zuurstof of (extra glucose via) een infuus wordt toegediend indien dit nodig geacht wordt om een vlotte recovery te garanderen. Eens voldoende ontwaakt, kan uw huisdier weer naar haar/zijn vertrouwde thuis.
Mond- en tandheelkunde
Dr. Marleen Rober heeft al meer dan een kwart eeuw een grote interesse in mond -en tandheelkunde bij huisdieren en volgde hierover al jaren gespecialiseerde opleiding in binnen- en buitenland en deed o.a. mee onderzoek op verschillende tandheelkundige diensten van de KULeuven. Hierdoor bouwde ze heel wat kennis en ervaring op in dit vakgebied. Dit maakt Abaris dierenartsenpraktijk vrij uniek in Vlaams Brabant. Daarom krijgen we heel wat doorstuur patiënten van andere dierenartsenpraktijken en vinden ook heel wat klanten op eigen houtje hun weg naar Abaris.
Onze praktijk beschikt dan ook over de nodige apparatuur om gebitsproblemen bij uw huisdier zo efficiënt mogelijk te behandelen. Zo combineren we het algemeen mondonderzoek onder totale verdoving met het nemen van tandheelkundige digitale Rx-en om een gedetailleerde en volledige analyse te kunnen maken van de gezondheid van mond- en tanden.. Wij beperken ons niet enkel tot het reinigen van tanden en/of trekken van loszittende tanden. Na een volledig periodontologische onderzoek wordt een behandelingsplan opgesteld en uitgevoerd. Hiervoor kunnen ook nog vastzittende slechte tanden chirurgisch verwijderd worden en wordt steeds alles mooi opgekuist en dicht gehecht. Ook restoratie van beschadigde tanden en ev. vullen van tanden en het corrigeren van malocclusies zijn hier mogelijk.
Ook de kleinere huisdiertjes – zoals konijnen, cavia’s en chinchilla’s – kunnen tandproblemen ontwikkelen. Hun tanden blijven gedurende hun hele levensloop doorgroeien en kunnen bij een slechte slijtage voor tandproblemen zorgen, waardoor deze dieren bvb. niet meer kunnen eten. Met het juiste advies en/of een passende ingreep kunnen we uw huisdier van zijn/haar ellendige tandpijn verlossen.
Radiografie (Rx) en Echografie
Wanneer uw huisdier een probleem heeft aan de inwendige structuren, maken wij gebruik van ons digitaal Rx-toestel. Op die manier krijgen wij een duidelijk beeld op de beenderen, Ook problemen in de weke weefsels worden duidelijk zichtbaar op de radiografie, alsook gasvorming in het maagdarmstelsel, vreemde voorwerpen, maar ook blaasstenen zijn hier enkele voorbeelden van. Ook het hart en de longen kunnen op een radiografie beoordeeld worden.
Afhankelijk van het probleem kan er gekozen worden voor Echografie als of niet gecombineerd met radiografie. Een echografische toestel wordt gebruikt om de inwendige organen van de buik- en borstholte te onderzoeken. We kunnen metingen uitvoeren, echogeleide puncties nemen, drachtdiagnose vast stellen, een steriel urinestaal afnemen, … Met echografie kunnen we goed de omtrek maar ook de interne structuur van elk orgaan zien. Het is ook een veilige manier om uitgebreid onderzoek te doen bij uw huisdier.
Reviews door klanten van Abaris Dierenartsenpraktijk
4.2
Ellen op 2020-12-30 om 20:39:03
Abaris, goede service met het beste voor de dieren
5
Luc op 2020-11-24 om 08:07:33
Steeds SUPER vriendelijk, nemen de tijd om naar je te luisteren en sturen je niet zomaar weg zonder goede informatie over je dier.
3.9
Mohamed op 2020-10-08 om 10:03:49
Heel vriendelijk
4.2
Hajar op 2020-10-09 om 21:05:56
Goed bezig, doe zo verder
4
Enzo op 2020-10-09 om 02:03:08
Uitstekende service
5
Lucinde op 2019-08-08 om 17:53:12
Diervriendelijke praktijk, fijne dierenartsen
4.8
Lemmens op 2016-12-07 om 17:57:46
ze zijn daar altijd vriendelijk en als je met vragen zit kan je er altijd terecht.