Mis deze activiteiten in Diest niet deze zomer!

Vrijdag 14 juni 2024 16:25 - geschreven door Bart

Hopville Bierfestival gaat door van 29 – 30 Juni op citadel Diest
Hopville Bierfestval gaat dit jaar door op de citadel van Diest met veel verschillende ambachtelijke brouwers. Ben jij een echte biersommelier of wil je gewoon komen genieten van al dat lekkers dat Diest te bieden heeft? Dan ben je bij Hopville Bierfestival op de juiste plaats.

Er wordt een selectie gemaakt van verschillende gerespecteerde brouwers. Zij krijgen hun eigen stand met een vaste toog. Hier kunnen ze meer uitleg geven over hun zelf gebrouwen bier. Bij de ingang kan je een proefglas kopen dat je bij elk bierstandje kan hervullen met alle proevertjes.

Ben jij niet de grootste fan van bier? Geen zorgen! Er is nog een breed aanbod aan verschillende andere drankjes. Geniet van een wijntje of een cider van onze lokale wijnboeren. Bij een drankje hoort ook een hapje en die vind je hier zeker ook. Er zijn over het terrein verschillende foodstrucks voorzien waar je verschillende lekkernijen kan smikkelen met dat heerlijk biertje of wijntje.

Heb je nog geen idee wat je met je kinderen kan doen deze zomervakantie? Neem ze zeker mee naar het Hopville Bierfestival in Diest. Er is megaveel animatie voor de kinderen. Je kan genieten van de live bandjes die goede muziek spelen, wordt ondergedompeld in het straattheater dat ze te bieden hebben, daag je vrienden uit tot een wedstrijd pingpong of een wedstrijd aan de kickertafel. Je kan ook gaan dansen in de geheime Hopspot, maar dan moet je hem wel vinden!

Dit bierfestival is gratis toegang maar voor je hapjes en drankjes betaal je wel een prijsje. Het citadel van Diest is op 10 minuten wandelen gelegen van het Station van Diest. De Stad Diest is ook zeker makkelijk te bereiken met de fiets voor de sportievelingen onder ons. Op het citadel is er ook gratis parking, maar deze is wel beperkt.

Kom zeker genieten van alle festiviteiten en gezelligheden die Diest Hopville Bierfestival te bieden heeft.

 

Het zotste weekend 23 – 25 Augustus op Citadel Diest met Cirque Gitan
Cirque Gitan bezet dit jaar de citadel van Diest met al hun zottigheid. Je kan heel het weekend lang op Vrijdag 23/8/2024 van 16u tot 2u
Zaterdag 24/08/2024 van 12u tot 2u
Zondag 25/08/2024 van 12u tot 2u
proeven van alle gekkigheid die de Gitanneskesfoor te bieden heeft.

Er zullen verschillende pleinen worden voorzien en op elk plein kan je een andere act bekijken. Er is een superdivers aanbod aan acts te vinden op de citadel. Zo kan je gaan kijken naar bands die verschillende genres spelen of naar dj’s die de zotste schijven mixen. Cabaretiers zijn er on overvloed, om elke hoek proberen ze je aan het lachen te maken met hun toffe acts. Verschillende families komen hun meest unieke circusacts naar voren om jou om ver te blazen.

Het zal een weekend boordevol nieuwe en geweldige ervaringen zijn. Jong en oud is welkom op dit circusfestival om met z’n alle het gekste in ons naar boven te halen. Je kan een early birds ticket verkrijgen voor €60, de regular tickets zijn €65 voor het hele weekend. Vrijdagticket kost je €17,50, zaterdag- en zondagtickets zijn €35. Voor de grote circusact van Circus Ronaldo zal je nog een extra apart ticket moeten komen van €16 bovenop je combi- of dagticket.

Cirque Gitan is 10 minuten wandelen van het station van Diest. Het citadel beschikt over een gratis parking, maar deze is wel beperkt. Spring op je fiets en ontdek Diest en Cirque Gitan op deze manier.

 

Foodtruckfestival SMA(A)K eindelijk in Diest van 6-8 september.
Dit jaar vindt het foodtruckfestival SMA(A)K ook plaats in Diest. Hier kun je foodtrucks vinden die gerechten aanbieden van Azië tot Zuid-Amerika. Wil je je smaakpalet uitbreiden? Kom dan zeker smullen van alle lekkernijen die hier te vinden zijn. Voor ieder wat wils! Naast eten kun je hier ook genieten van lokale drankjes of klassiekers zoals gin-tonic of een lekker wijntje.

Het foodtruckfestival is in een supergezellig jasje gestoken. Over het hele terrein hangen vlaggetjes en sfeerlampen voor een warme, feestelijke sfeer. Er zijn verschillende zithoeken waar je op je gemak je eten kunt opsmikkelen of van je drankje kunt genieten. Voor de kinderen is er volop animatie voorzien, zoals springkastelen, grote speelblokken en kindergrime. Er zijn ook live bandjes over het hele terrein voor extra gezelligheid.

Kom naar het foodtruckfestival SMA(A)K in Diest en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring in een gezellige en sfeervolle setting!

Kom ontspannen op
Vrijdag 06 september, 17:00 - 23:00 uur
Zaterdag 07 september, 14:00 - 23:00 uur
Zondag 08 september, 12:00 - 21:00 uur
en genieten van alle lekkernijen.

 

Kom vertoeven in het groot domein, De Halve Maan in Diest heel de zomer lang.
De halve maan heeft allerlei activiteiten voor een hele dag te vullen. Je kan hier met jong en oud vertoeven tijdens de mooie zomermaanden. Er zijn activiteiten voorzien voor jongeren kinderen maar ook uitdagendere activiteiten voor de durvers.

Vanaf 1 mei gaat het buitenzwembad van de halve maan open. Je kan hier genieten van zotte glijbanen in het grote bad. Voor de kleintjes is er ook een ondiep bad voorzien met wat animatie. Voor de durvers kan je van springplanken op verschillende hoogtes springen in het de diepe wateren. De genieters kunnen hun handdoek gewoon neerleggen op het strand en lekker zonnen. Je hebt ook nog meer wateractiviteiten zoals de roeivijver waar je kan kiezen of je een kajak huurt of een waterfiets. Je kan zelf bepalen hoe lang je wilt vertoeven op het water.

Het domein bezit ook een groot gebied met verschillende soorten speeltuinen. Zo heb je schommels, torens voor in te klimmen, een glijbaan, touwenparcour, touwenpiramides, en nog zo veel meer om je te amuseren. Deze zijn verspreid over verschillende plaatsen. Achter elke struik ontdek je een nieuw speeltuig waar je kind zich kan amuseren, of jij zelf kan natuurlijk ook!

Er is ook minigolf voorzien voor heel het gezin. Voor de kinderen is er ook een minicars parcour waar ze hun auto rij vaardigheden kunnen bovenhalen. Van voor aan het domein heb je een gezellig terras waar je iets lekkers kan drinken of een ijsje kan eten. Naast het terras heb je ook een speeltuin zodat de ouders kunnen genieten op het terras en nog een oogje in het zeil kunnen houden. Kom zeker eens binnenspringen en laat je verrassen door al wat De Halve Maan te bieden heeft.

Voor de mensen die wat cultuur willen op doen in de musea van Diest.

 

Stadsmuseum De Hofstadt
De middeleeuwse kelders onder het stadhuis zijn omgetoverd tot een interessant museum. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van de mooie stad Diest. Je kan hier verschillende erfgoedobjecten en stukken van ambachtslieden bezichtigen. Na je bezoek aan De Hofstadt kan je vertoeven in één van de vele restaurant of café’s die net zoals het museum zich bevindt op de grote markt van Diest.

 

Museum Grauwzusters en begijnenhuisje
In dit museum wordt het verhaal vertelt van de stichteressen van het psychiatrisch centrum vzw Sint-Annedael. Met het project “Te Gek” halen ze psychische problemen uit de taboesfeer. Achter het museum Grauwzusters kan je nog ontdekken hoe de begijnenhuisjes er vroeger tijden de 19de eeuw eruit zagen.