Reservaties voor activiteiten kunnen altijd gemaakt worden. Het café en terras: vanaf de paasvakantie geopend tot eind oktober op zaterdag en zondag. Op weekdagen enkel voor groepen en steed...
Toon meer

Reservaties voor activiteiten kunnen altijd gemaakt worden.

Het café en terras: vanaf de paasvakantie geopend tot eind oktober op zaterdag en zondag. Op weekdagen enkel voor groepen en steeds op aanvraag.

  • Tijdens het hoogseizoen: 12u tot 19u (juni-juli-augustus-september)
  • Tijdens het laagseizoen: 12u tot 18u (april-mei-oktober)

Info

The Shelter

Heb je altijd al eens in de streek Leuven een rivier willen bedwingen per vlot of kano? Hou je van avontuur en mag het leven soms al eens wat spannender zijn? Bezoek je de regio Leuven en wens je ook een actieve teambuilding, sportdag, origineel verjaardagsfeest of groepsactiviteit op je planning te zetten, of gewoon op je eentje of in kleine groep een avontuurlijke dag te beleven?
 
Bij The Shelter in Korbeek-Dijle, ben je aan het juiste adres. Zij zijn de specialist in outdoor sports en avontuurlijke activiteiten in het Leuvense. Hier kunnen de grootste adrenalinefreaks en sportievelingen hun drive kwijt, zowel voor jong als oud - kinderen als volwassenen!
 

Afvaarten

De twee rivieren die bij afvaarten aangedaan worden zijn de Dijle – die doorheen Leuven loopt – en de Demer. Je neemt plaats op een vlot of in een kano en ontdekt op die manier de mooiste plaatsen die deze streek te bieden heeft. Zo passeer je langs het natuurgebied van de Doode Bemde en het Meerdaalwoud, beiden unieke plaatsen die de moeite zijn om eens vanop het water te bekijken.
 

Mountainbiken

De snelheidsfanaten die graag de bossen in de streek rond Leuven ontdekken per mountainbike, zijn bij The Shelter aan het juiste adres. Je kan er mountainbikes huren om deel te nemen aan de verschillende outdoor-ervaringen die deze handelaar in de aanbieding heeft.
 
Zo kan je als beginner je inschrijven voor “Start to MTB” om tijdens een aangepaste training onder begeleiding aan je conditie en techniek te werken. Als je al wat ervaring hebt op de mountainbike, is de “MTB Challenge” iets voor jou. Hier wordt voornamelijk gewerkt aan je techniek en leer je hoe je de iets lastigere parcours de baas kunt blijven in het majesteuze Meerdaalwoud. Voor de experts is er de “MTB Expert Challenge”, waar je de moeilijkere technieken en obstakels onder de knie leert te krijgen onder de observatie van instructeurs in de omgeving van Spa. De meer gevorderde rijders kunnen de uitdaging aangaan tijdens een “MTB Track Challenge”, die speciaal georganiseerd wordt om op de technische stukken de juiste lijnen te zoeken en aan te houden en hun techniek nog scherper bij te stellen in binnen- en buitenland.
 
Je kan tevens ook gewoon een mountainbike huren om zelf mee aan de slag te gaan. Voor zowel de verhuur van een MTB als het boeken van een MTB-ervaring, reserveer je eerst vooraf online. Tijdig reserveren is de boodschap, want het aantal beschikbare fietsen is beperkt!
 

Avontuurlijke kampen 

Ben je opzoek naar een leuk kamp voor je kinderen dan ben je bij The Shelter aan het juiste adres. Tijdens de schoolvakanties organiseren zij verschillende kampen voor kinderen tussen de 8 en de 16 jaar.

Tijdens het Piraten van de Dijle kamp leren ze zoals echte piraten hun eigenschip bouwen, samenwerken, koken als scheepskoks, hindernissenparcours ovewinnen en er zijn nog veel meer leuke activiteiten.

Zijn je kinderen eerder echte fietsers of hebben ze sinds kort het mountainbiken ontdekt maar kunnen ze wat techniektraining gebruiken en zouden ze ook graag ook tochten rijden? Het kan allemaal tijdens het MTB for Kids kamp.

Ontdek andere thema-kampen op hun website, elk jaar staat er wel iets nieuws op het programma! 
 

Café en terras

Als je in de buurt bent, kan je het gezellige café bezoeken en tijdens het seizoen plaatsnemen op het mooie terras dat uitzicht biedt op de rivier de Dijle.
 
Voor uitgebreidere informatie over de verschillende belevingsmogelijkheden, de beschikbare pakketten, de afvaartlocaties, de prijzen en om online te reserveren bezoek je de website www.theshelter.be .
 
Wij wensen je alvast veel plezier!
 

Ligging en routebeschrijving

Quicklinks

Trefwoorden

Nieuwsbrief